0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Erkki Niemelä paukautti lukemiksi 60 yhden käden punnerrusta!

Alajärveläinen Erkki Niemelä ei tunnustaudu yllytyshulluksi, mutta omia rajojaan hän mielellään kokeilee.

Kaupungilla talonmiehenä työskentelevä Erkki kävi joulun aikaan asioimassa Vesalassa ja siellä hänelle kuittailtiin, että ennen oli ennen ja nyt on nyt – viitaten miehen nuorempana yhdellä kädellä punnertamaan 55 punnerrukseen.

MAINOS

Erkki ei tästä hätkähtänyt vaan kokeili siltä seisomalta, vieläkö yhden käden punnerrus ylipäätään onnistuu. Lukemaksi tuli 30 ja niinpä mies päätti, että juhannusviikolla menee 50!

Tätä tavoitetta kohti Erkki on nyt mennyt, mutta kuvaajalle tätä juttua varten punnerruksia esitellessään mies ylsikin jo tavoitteeseensa ja teki vielä kymmenen yli! Tulos, ja Erkin kaikkien aikojen ennätys on nyt 60 yhden käden punnerrusta!

Voimaa ja vartalon hallintaa

Erkki Niemelä on kotoisin Lappajärven Itäkylästä, jossa nuorena hän harrasti hiihtoa ja paini. Painiharrastus jatkui 17 -vuotiaaksi saakka.

Pietarsaareen muutettuaan Erkki piti käsivoimia yllä kuningasjousta vääntämällä ja onnistui jopa vääntämään yhden jousen poikki.

Noihin aikoihin Erkki näki lehdestä, että jossakin oli mies, joka teki 35 yhden käden punnerrusta. Kipinä syttyi ja armeija-aikana Erkki punnersi yhdellä kädellä samaan määrän.

Parhaimmillaan, kymmenisen vuotta sitten, Erkki teki yhden käden punnerruksia 55.

Erkki Niemelä muutti Alajärvelle vuonna 1977 rakennustöihin. Kaupungin töissä hän on ollut nyt 30 vuoden ajan. Jo fyysisesti raskaiden töidenkin takia Erkki on aina pitänyt kuntoaan yllä ja harrastanut liikuntaa niissä puitteissa, kuin on pystynyt. Työssään hän tekee paljon käsillään ja nosteluissa hän ei yleensä paljon apua tarvitsekaan.

Marraskuussa 60 vuotta täyttänyt Erkki tekee yhden käden punnerrukset vasemmalla kädellä, vaikka on oikeakätinen. Vasemmalla hän kuitenkin saa pidettyä tasapainon paremmin. Erkin mukaan kyse ei ole niinkään voimasta, vaan tekniikasta ja vartalon hallinnasta.

Sitä, mikä ennätys yhden käden punnerruksissa on, Erkki ei tiedä. Hän on kuullut palomiehestä joka on tehnyt 50 yhden käden punnerrusta, mutta arvelee että parempiakin on. Joka tapauksessa on selvää, että näille luvuille mentäessä tekijäjoukko harvenee, useimmat kun ei pysty samaan edes kahdella kädellä.

Nyt, kun Erkki paukautti lasiin 60 yhden käden ennätystä, kymmenen enemmän kuin oli Juhannusviikolle suunnitellut, on miehen mietittävä oma ennätystavoitteensa uudelleen. Vai riittääkö tämä? Sen aika näyttää!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät