Matkalla lemmikin kanssa

Mainos[adrotate banner="3"]

Moni lomallelähtijä haluaa hoitopaikan etsimisen sijaan ottaa lemmikkinsä matkalle mukaan. Kiristyneeltä pinnalta ja pahoinvoivalta lemmikiltä vältytään, kun muistaa tehdä tarvittavat varaukset ajoissa ja pakata kassiin tutut ruoat. Lemmikkiä kannattaa totuttaa pennusta asti matkustamiseen niin autossa kuin junassakin.

: Takapenkillä koiran tulee olla turvavyössä. Pidä huolta, että lemmikki pääsee jaloittelemaan ja juomaan vähintään muutaman tunnin välein.
Takapenkillä koiran tulee olla turvavyössä. Pidä huolta, että lemmikki pääsee jaloittelemaan ja juomaan vähintään muutaman tunnin välein.

Pakkaa mukaan
Pakkaa matkalle mukaan lemmikin ruoat, oma vesikuppi ja vesipullo. Ota mukaan samoja ruokia, joita lemmikki on tottunut syömään. Yllättävät ruokavaliomuutokset saattavat aiheuttaa vatsanpuruja. Muista pakata myös viltti, sillä sen tuttu tuoksu rauhoittaa lemmikkiä ja sillä voi suojata esimerkiksi junan penkin.

MAINOS

Kun matkustat julkisilla
Kaikista junista löytyy lemmikkipaikkoja. Matka kannattaa kuitenkin varata hyvissä ajoin, sillä erityisesti kesäviikonloppuisin lemmikkivaunuissa voi olla ruuhkaa. Kissat ja pienet koirat on suositeltavaa kuljettaa omassa kuljetusboksissaan.
Lemmikin voi ottaa mukaan myös bussiin, mikäli siellä on tilaa. Allergisilla matkustajilla on kuitenkin oikeus pyytää kuljettajaa estämään lemmikin tulo autoon, lukuun ottamatta avustaja- tai opaskoiraa.

Omalla autolla liikenteessä
Kun matkustat omalla autolla, varaa lemmikille reilusti omaa tilaa takakontista. Jos koira matkustaa takapenkillä, on suositeltavaa käyttää turvavöitä. Muista pitää jaloittelutaukoja parin tunnin välein ja tarjoa vettä.

Lemmikkiä ei saa koskaan jättää yksin edes varjoisaan paikkaan jätettyyn autoon, sillä aurinko siirtyy ja auto saattaa näin joutua paahteeseen. Helteellä lämpötila nousee autossa saunalukemiin, joka voi olla lemmikille hengenvaarallista. Myöskään vähän raollaan olevat ikkunat eivät riitä pitämään autoa riittävän viileänä.

Ruoka vasta matkan jälkeen
Jos lemmikki on taipuvainen matkapahoinvointiin, pakkaa kassiin lemmikeille tarkoitettuja pahoinvointilääkkeitä. Herkkävatsaiselle koiralle kannattaa tarjota ruoka vasta matkan jälkeen.

Majoituspaikan valinta
Varaa majapaikka ajoissa. Monissa hotelleissa on lemmikkien kanssa matkustaville tarkoitettuja huoneita. Kannattaa kysellä yöpymismahdollisuuksia myös lomamökkikylistä. Ota huomioon, että majoituspaikoissa lemmikistä peritään usein pieni ylimääräinen maksu.

Kuvat: Mira Rossi

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin oppilaat metsäpäivässä
Seuraava artikkeliRotaryjärjestön vaihto-oppilaat tyytyväisiä vaihto-oppilasvuosiinsa