Soinin oppilaat metsäpäivässä

Mainos[adrotate banner="3"]

Viimeisellä kouluviikolla Soinin yhtenäiskoulun oppilaat tutustuivat metsäalaan kokonaisen koulupäivän ajan.

Metsäpäivä oli Soinin 4H-yhdistyksen, Soinin MHY:n ja Soinin Yhtenäiskoulun sekä Kohiwoodin yhdessä järjestämä metsäaiheinen päivä Soinin Yhtenäiskoulun 8lk oppilaille. Idea päivään syntyi keväällä käynnistetyssä metsätiimissä.

MAINOS

Aamupäivä kului teoriaosiossa, jossa käytiin läpi puuntaimen istuttamista, metsäalan työpaikkoja ja 4H-yritysmahdollisuuksia. Metsänhoidonneuvoja Antti Laakso kertoi oppilaille metsänhoitoyhdistyksen toiminnasta, puunmyynnistä ja monista muista metsäalan asioista.

– Taimen istutuksen jälkeen taimikon hoito on tärkeää, että puut pääsevät kasvamaan. Tavoitteena on saada 40-50 vuoden kuluttua metsästä tukkipuita. Taimien istutuksesta voi löytyä ahkeralle myös kesätyö, vinkkasi Laakso. 4H:n toiminnanjohtaja Saija Källi esitteli 4H:n kautta saatavia yritysmahdollisuuksista.

Ruokailun jälkeen siirryttiin metsään ja Kohiwoodille. Toinen ryhmä istutti metsässä puuntaimia ja toinen tutustui Kohiwoodilla puuteollisuuteen.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliLähitapiolan tapahtumapäivässä vilskettä Alajärvellä
Seuraava artikkeliMatkalla lemmikin kanssa