-4.2 C
Alajärvi
tiistai 06.12.2022
spot_img

Soinin oppilaat metsäpäivässä

Viimeisellä kouluviikolla Soinin yhtenäiskoulun oppilaat tutustuivat metsäalaan kokonaisen koulupäivän ajan.

Metsäpäivä oli Soinin 4H-yhdistyksen, Soinin MHY:n ja Soinin Yhtenäiskoulun sekä Kohiwoodin yhdessä järjestämä metsäaiheinen päivä Soinin Yhtenäiskoulun 8lk oppilaille. Idea päivään syntyi keväällä käynnistetyssä metsätiimissä.

Aamupäivä kului teoriaosiossa, jossa käytiin läpi puuntaimen istuttamista, metsäalan työpaikkoja ja 4H-yritysmahdollisuuksia. Metsänhoidonneuvoja Antti Laakso kertoi oppilaille metsänhoitoyhdistyksen toiminnasta, puunmyynnistä ja monista muista metsäalan asioista.

– Taimen istutuksen jälkeen taimikon hoito on tärkeää, että puut pääsevät kasvamaan. Tavoitteena on saada 40-50 vuoden kuluttua metsästä tukkipuita. Taimien istutuksesta voi löytyä ahkeralle myös kesätyö, vinkkasi Laakso. 4H:n toiminnanjohtaja Saija Källi esitteli 4H:n kautta saatavia yritysmahdollisuuksista.

Ruokailun jälkeen siirryttiin metsään ja Kohiwoodille. Toinen ryhmä istutti metsässä puuntaimia ja toinen tutustui Kohiwoodilla puuteollisuuteen.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

- Ilmoitus -
- Ilmoitus -

Viimeisimmät