Lenkkitossut ja kahvakuula riittävät kunnon ylläpitoon kesämökilläkin!

Mainos[adrotate banner="3"]

Kesällä, etenkin jos aurinko paistaa ja grillissä paistuvat makkarat, on helppoa unohtaa omasta kunnosta ja terveydestä huolehtiminen.

Unohdus ei kuitenkaan kannata, sillä varsin pienin keinoin kuntoaan saa ylläpidettyä kesälläkin niin, ettei paluu arkeen syksyllä tunnu ylivoimaiselta.

MAINOS

– Jos ottaa mökille mukaan kahvakuulan tai vaikkapa lenkkitossut, niin niiden avulla kunnosta huolehtiminen sujuu kesälläkin helposti, sanoo FitFactoryn yrittäjä, ohjaaja ja personal trainer Tuija Silver-Lager. – Treeni kahvakuulalla vaikkapa laiturinnokassa, juoksulenkki polulla tai mäkeä ylös ja alas saa hien pintaan ja sen jälkeen onkin mukava alkaa jälleen saunan lämmittämiseen!

Tuija sanookin, että kahvakuulalla on mahdollista tehdä todella tehokas ja monipuolinen treeni, jota on helppo vielä täydentää juoksulenkillä. Nämä molemmat ovat lajeja, joita varten ei tarvitse välttämättä lähteä mihinkään, vaan ne voi tehdä niin kotona kuin mökilläkin.

Jos taas treenaaminen on mukavampaa kautta vuoden porukassa, niin sekin on kesällä mahdollista, vaikka ryhmiä toki kesällä on vähemmän, kuin talvella. Perukunnon omaaville alkaa heinäkuussa BootCamp, joka yhdistää lihaskuntoa ja kestävyyttä.

Se soveltuu niin juoksijoille kuin muillekin sisältäen mm. intervalleja sekä mäki- ja rapputreenejä. Bootcamp-harjoittelu onkin tehokasta ja motivoivaa, sillä tulokset tuntuvat nopeasti.

Jos pohjakunto ei ole kovin hyvä, niin circuit -tunnit pyörivät koko kesän ja sopivat jokaiselle. Niistä saa hien irti kunnolla, tai homman voi hoitaa myös kevyemmin, oman tasonsa mukaan. Samoin kahvakuulatunteja on koko kesän ajan, ulkona aina jos mahdollista.

Kesällä tunteja pidetään ulkona mahdollisuuksien mukaan, mutta kokoontuminen on aina FitFactorylla, jonka takapihalla ulkotunnit pidetään.

Uutena tälle kesälle on juoksuklubi. Klubilaiset käyvät sunnuntaisin yhteislenkeillä eri puolilla aluetta. Mukana on eritasoisia juoksijoita ja lenkki kestää noin tunnin. Kesän aikana klubilaisille järjestetään muutakin kivaa, cooperin testiä ja tekniikkaharjoituksia.

Paikalleen ei siis tarvitse jäädä makaamaan ja Tuija kannustaakin jokaista pitämään kunnostaan huolta myös kesällä. Jos talven aikana on treenannut ahkerasti, ei kunnon ylläpitoon tarvita mahdotonta rääkkiä, mutta se edesauttaa säännöllisen harjoittelun aloittamista taas syksyllä.

– Kannattaa tehdä sitä, mikä tuntuu hyvälle, Tuija muistuttaa!

Nyt liikkumaan -kampanja!

liiku

Torstai-lehden ja yhteistyökumppanein Nyt Liikkumaan -kampanja jatkuu vielä 30.6. saakka, joten mukaan ehtii vielä!

Yhteistyökumppaneina tänä vuonna ovat Fitnesspalvelu Karoliina (Vimpeli), Cambridge Valmentaja Maria Yli-Sikkilä (Alajärvi), Alajärven ABC, Fit Factory (Alajärvi), KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut (Lappajärvi), Kesport (Alajärvi), Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikatoimi ja Soinin Kuntokulma.

liiku2

Pääpalkintona on 500 euron lahjakortti ja lisäksi mittava määrä muita palkintoja yhteistyökumppaneilta!

Jokainen liikkumalla kerätty piste on yksi arpa, joten mitä enemmän kampanja-aikana liikut, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa! Silti jo yhdelläkin suorituksella olet mukana arvonnassa!

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Edellinen artikkeliAnnin Maaseutuapu auttaa pihapiirin töissä
Seuraava artikkeliKyyjärvellä kysyttiin yrittäjiltä