Vimpelin 4H:n kesäleirillä runsas osallistujajoukko

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin 4H -yhdistys järjesti tuttuun tapaansa jokavuotisen kesäleirin Sääksjärven koululla. Leiri on tarkoitettu 6-15 vuotiaille tytöille ja pojille ja leirille osallistuminen ei edellytä 4H:n jäsenyyttä.

Kesäleiriä on pidetty tätä ennen neljä kertaa ja sen osallistujamäärä on tasaisesti lisääntynyt vuosien varrella. Leirinohjaaja Aino Mäkelä kertoi, että kun leiri järjestettiin ensimmäisen kerran, mukana oli 12 lasta. Tämän vuoden tapahtumassa oli jo reippaat 26 osallistujaa. Näistä 20 oli 4H -yhdistyksen jäseniä.

MAINOS

Ohjaajina leirillä toimivat Aino Mäkelä, Julia Ukonmäki, Pihla-Maria Ukonmäki ja Camilla Yli-Sissala.

Valistusta ja monipuolista aktiviteettiä

Kesäleirin osallistujille oli järjestetty monenlaista toimintaa. Perjantaina saatiin ensiapukoulutusta Lahja Halla-ahon ja Pekka Ketolan opastuksella, ja esimerkiksi painesiteen käyttö ja elvytys tuli tutuksi. Lapset saivat tietopaketin punkeista ja käärmeenpistoksista, ja tärkeää valistusta muun muassa yleistyneistä muuntohuumeista.

Eerika Pitkänen treenaamassa talutusratsastusta Sääksjärven kesäleirillä.
Eerika Pitkänen treenaamassa talutusratsastusta Sääksjärven kesäleirillä.

Liikunnallista puolta tuki leiriolympialaiset jotka pidettiin perjantaina. Samassa yhteydessä juostiin myös Perjantai-Pinkaisujen Sääksjärven osuus.

Perjantai-illasta käytiin kodalla paistelemassa makkaroita ja lähijärvessä vilvoittelemassa. Uinnin ja yön ajan paikalla oli leirinohjaajien lisäksi myös aikuinen valvoja Marjo Ukonmäki.

Lauantaina koulun pihaan tuotiin hevonen, ja lapset pääsivät halutessaan kokeilemaan talutusratsastusta. Porukassa istutettiin myös salaattia, ja askarreltiin kukkapurkkeja ja leirikassit, jotka sai viedä kotiin kerhon päätyttyä. Osa lapsista valmisti myös näytelmän.

Lapsille toiminnallinen kerho on selvästi mieluinen kokemus.

– Lapset haluaisivat, että leiri kestäisi kaksi yötä tai pidempäänkin, kertoo viidettä vuotta ohjaajana toimiva Aino Mäkelä.

Leirin suosiosta kertonee myös se, että Marjo Ukonmäen mukaan osallistujia oli myös ulkopaikkakunnilta, peräti Nurmosta asti.

– Leirillä pidetään lapsista huolta, ja jos oikein pelottaa voidaan jopa tulla yöksi viereen nukkumaan, kertoi Ukonmäki. Jos siltä tuntuu, leiriltä pääsee halutessaan myös pois.

Perustaidot tutuksi

Aino Mäkelä ja Marjo Ukonmäki kertovat, että leiri on järjestetty, jotta eri-ikäiset lapset voivat tehdä monenlaista yhdessä.

4H -yhdistyksen toiminta-ajatuksen mukaisesti leirit sisältävät vaihtelevaa ohjelmaa, jotka tekevät tutuksi elämän perustaitoja, luontoa, kasveja ja eläimiä. Leiriläiset esimerkiksi tekivät syömäänsä ruokaa itse, ja siivosivat tilat ennen leirin päättymistä. Myös erilaisten luonnonvarojen, kuten marjojen hyödyntämiseen kiinnitetään huomiota.

Tämänhetkistä ja tulevaa toimintaa

Marjo Ukonmäki kertoi myös Vimpelin 4H -yhdistyksen nykytoiminnasta.
Kesäkuussa järjestettiin perhepäivä Powerparkissa. Monitoimikerho pyörii ja liikuntakerho on luvassa elokuusta toukokuuhun. Heinäkuussa alkaa kesäkerho, joka sisältää monenlaista liikuntaa ja pelejä.

Yhdistys osallistuu myös mansikanmyyntiin ja järjestää kursseja ja elokuvatapahtumia, joissa on tarkoitus näyttää erityisesti suosittuja lasten elokuvia.

Joona Rannisto

MAINOS
Edellinen artikkeliPositiivinen syke Paavolantorilla
Seuraava artikkeliAnnin Maaseutuapu auttaa pihapiirin töissä