-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Kyyjärvi-viikko on käynnistynyt

Kyyjärvi-viikko on parhaillaan menossa ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Monipuolisen ohjelman lisäksi Kyyjärvellä vietetään myös Kinoviikkoa. Ohjelman löydät alla olevasta linkistä.

http://www.nopolanews.fi/tapahtumat/tapahtuma/3684/kyyjarvi_viikko

MAINOS
Kyyjärven markkinoilla on tunnelmaa ja ohjelmaa joka makuun! Kuva: Aaro Toppinen
Kyyjärven markkinoilla on tunnelmaa ja ohjelmaa joka makuun! Kuva: Aaro Toppinen

Koko kesän kohokohta

Kyyjärvi-viikko on yksi kesän kohokohdista, jonka suunnittelu on aloitettu jo aikaisin keväällä. Yhdeksän päivää kestävä tapahtuma tarjoaa ohjelmaa moneen makuun. Viime vuonna eri tapahtumiin osallistui yli 5500 ihmistä.

Tapahtuman pääorganisaattorina toimii Kaunis Kyyjärvi-yhdistys. Kyyjärviviikko on käynnistynyt HET-teatterin Heikki Luoma Areenalla esittämällä ”Muutaman huijarin tähden” -musiikkinäytelmän ensi-illalla. Esityksiä on pitkin tapahtumaviikkoa.

Mennään bussilla kylille-kiertoajelulla tutustutaan Kyyjärven kunnan kyliin. Kyydissä on aina joku sellainen, joka tuntee kylän historian ja rakennukset, joten ajelusta tulee mielenkiintoinen!

Eläkeliiton järjestämä historiakävely on myös jokavuotinen traditio. Pienen kävelylenkin aikana käydään läpi matkan varrella näkyviä maisemia ja kerrataan alueen historiaa.

Uutta Kyyjärviviikon ohjelmassa on koirien Match Show, eli epävirallinen näyttely, joka järjestetään torstaina 7.7. urheilukentän alueella. Mukaan ovat tervetulleita niin rotukoirat kuin sekarotuiset kaverit. Arvostelut perustuvat eläimen kuntoon ja käyttäytymiseen sekä esittäjän ja koiran väliseen yhteistyöhön. Match Show lähetetään NopolaNewsin nettiTV:n kautta maailmalle, joten sitä voi seurata myös kotisohvalta.

Lisäksi Kyyjärviviikolla yleisölle avataan kuuluisa Mikojanin linna, jossa tullaan esittämään elokuvanäytöksiä kahtena päivänä. Linnan on rakennuttanut taiteilija Boris Mikojan 1980-luvun alkupuolella. Nykyään linnanherrana toimii Kari Ylisaari Seinäjoelta.

Tapahtumaviikko huipentuu perinteisesti lauantaina 9. heinäkuuta keskustassa järjestettäviin Kyyjärven markkinoihin. Tänä vuonna markkinat avaa Katriina Oinonen, joka palkittiin yhdessä puolisonsa Kain kanssa Vuoden Yrittäjänä 2015. Tulostekniikka on toiminut 20 vuotta Kyyjärveltä käsin. Yrityksessä suunnitellaan ja valmistetaan biolämpökeskuksia.

-Pienessä organisaatiossa ollaan joustavia. Joustavuus on helppoa, kun henkilöstön välillä vallitsee luottamus ja arvostus, Oinonen kiittää henkilökuntaansa.

Markkinoilla on vuosittain nähty merkittäviä valtakunnan päättäjiä ja näin tulee olemaan myös tänä kesänä. Tapahtumassa vihitään käyttöön kauan odotettu esiintymislava, jossa suuri osa ohjelmasta järjestetään.

Avoimet ovet Suomen kauneimmassa pihapiirissä

Viikon aikana yleisölle avautuu Suomen kaunein pihapiiri-titteliä kantavan puutarhan ovet. Peuralinnassa sijaitsevan Onnelan pihapiirin omistajat Vuokko ja Jouko Huumarkangas toivottavat tiistaina 5.7. kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleeksi tilalleen. Puutarhan laittaminen on Vuokolle rakas harrastus ja elämäntapa. Pariskunnan vapaa-aika kuluukin ulkona sen kauneudesta nauttien.

Huumarkankaiden puutarhassa kierrellessä kuluisi helposti tunti jos toinenkin. Puutarhassa on aistittavissa uusimpia puutarhamaailman trendejä, mutta sinne on ujutettu tyylikkäällä tavalla myös ripaus vanhaa aikaa. Jokaisella esineellä on oma tarinansa ja tuntuu kuin mikään ei olisi eksynyt paikalleen vahingossa.

Ville Malja voitti viime vuonna Pajatson SM-mestaruuden ja aikoo tänä vuonna tulla puolustamaan mestaruuttaan.
Ville Malja voitti viime vuonna Pajatson SM-mestaruuden ja aikoo tänä vuonna tulla puolustamaan mestaruuttaan.

Pajatson Suomenmestaruudesta kisataan jälleen

Pajatson SM-kilpailuja on käyty Kyyjärven Essolla vuodesta 1989. Lapko-yhtyeen laulaja-kitaristina tunnettu Ville Malja kruunattiin viimevuonna Kyyjärvellä 20 pennin pajatson Suomen mestariksi. Suomen mestaruus tuntui hyvältä – varsinkin kun kilpailuun osallistumista ei etukäteen edes suunniteltu ja aiemmat muistot pajatson peluusta ulottuivat lapsuuteen. Hänestä tuli lajin historian 27. Suomen mestari.

Kuvauskeikalla olleelle Maljalle jäi vierailusta Kyyjärvellä hyvät muistot. Paikallisia ihmisiä hän kuvailee kirkasotsaisiksi, itsestään ylpeiksi, mutta samalla todella nöyriksi ihmisiksi. Malja saapuu tänä vuonna puolustamaan mestaruuttaan. Pajatson SM-kilpailu kisataan lauantaina 9.7.

Betset-hölkkä houkuttelee ihmiset liikkumaan

Sunnuntaina 10.7. juostaan jälleen Kyyjärven Kyky-yhdistyksen järjestämä suosittu Betset-hölkkä. Tapahtuma on saanut suurta kiinnostusta seutukunnallisesti sekä seutukunnan ulkopuolelta. Viime vuonna kaukaisimmat kilpailijat saapuivat pääkaupunkiseudulta.

Tapahtuman ideana on saada mahdollisimman moni liikkumaan, ei välttämättä kilpaillen, sillä tapahtumassa on kaikille hyvin sopiva viiden kilometrin hölkkäsarja sekä patikkasarja, missä uskaltaa reilusti kävellen taittaa omaan tahtiin joko kolmen tai viiden kilometrin pituisen reitin. Patikkasarjassa ei ole ajanottoa. Kaikki osallistujat osallistuvat arvontaan!

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät