14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Järviseudun Lasiasennus Ky juhlii 30 vuoden ikää

Täyden palvelun lasitalo Järviseudun Lasiasennus Ky täyttää 30 vuotta. Juhlaa vietetään perjantaina 8.7. täytekakkukahvien merkeissä. Paikalla on tuolloin myös eri tehtaiden edustajia alumiini- ja tuulilasipuolelta sekä terassi- ja parvekelasien esittelyä.

Perjantaina onkin hyvä poiketa paikalle näkemään, mitä kaikkea yrityksessä on tarjolla!
Ari Hautala perusti Järviseudun Lasiasennus Ky:n Sissalaan vuonna 1986. Aluksi hänellä oli yrityksessä mukana yhtiökumppani, joka jäi pois muutaman vuoden kuluttua. Sissalassa yritys toimi kuuden vuoden ajan, jonka jälkeen tuli muutto keskustaan. Kymmenen vuotta sitten rakennettiin omat toimitilat.

MAINOS

Yrittäjät Pia ja Ari Hautala kertovat, että kuluneiden vuosikymmenten aikana ala on muuttunut ja niin on muuttunut myös Järviseudun Lasiasennus. Alussa työ oli tasolasien leikkaamista puusepille, lähinnä ikkunanvalmistukseen. Nyt yritys on keskittynyt pitkälti alumiinirakennustoimintaan.

Lisäksi rinnalla on edelleen myös tuulilasit autoihin, työkoneisiin ja traktoreihin sekä monet muutkin pienemmät kohteet.

Uutena osaamisalueena ovat autosisustukset. Yrityksellä on oma penkkirunko jonka saa katsastettua ja niinpä esimerkiksi Sprinteriin, jossa ennestään on vain etupenkit, voidaan rakentaa väliseinä, verhoilut, lisäpenkit ja muu varustelu asiakkaan toiveiden mukaan. Autovarusteluja menee mm. kelkka- ja motocross -harrastajille, joiden tarpeisiin ei autoa valmiina tehtaalta saa.

Etenkin kesäaikaan työllistävä artikkeli ovat lasitetut terassit alumiini- tai puurunkoisina. Näitä terasseja on tehty vuodesta 2006 lähtien. Tänä kesänä terasseja on tehty pääasiassa alumiinirunkoisina, koska asiakkaat ovat huomanneet miten helppoja ja huoltovapaita ne ovat.

Valmiit terassit on Lasiasennuksen itse ideoima tuote ja niitä tehdään laajalle alueelle. Etenkin Laihian ja Seinäjoen seudut ovat tärkeitä markkina-alueita. Lasitettu terassi on toimiva ja käytännöllinen, se suojaa paitsi sateelta, myös tuulelta ja luo kotiin aivan oikean kesähuoneen.

Terassit tehdään pitkälle valmiiksi Alajärvellä, asennuksen paikan päällä hoitavat aliurakoitsijat. Yleensä terassit menevät mökeille, rivi- tai omakotitaloihin avaimet käteen -periaatteella. Ruuvipaalu -perustalle tehtävä terassi on mainio vanhempaankin taloon, koska perustusten teko ei laita puutarhaa mullin mallin ja pilaa nurmikkoa.

Yleensäkin Lasiasennus palvelee rakentajia ja remontoijia monipuolisesti terasseista eteiseen, ikkunoihin, olohuoneeseen ja pesutiloihin. Pia ja Ari kannustavat remonttiin tai rakentamiseen ryhtyviä, että kun piirustukset ovat valmiit, kannattaa tulla heti käymään ja katsomaan, missä kaikissa asioissa Lasiasennuksella voisi olla tarjota rakentajalle mielenkiintoisia ratkaisuja.

Valikoimissa ovat esimerkiksi peililiukuovet, saunan lasiseinät, porraskaiteet ja etenkin remonttikohteisiin loistavasti sopivat PVC -ikkunat. Iskuakryyli -valokatteet löytyvät myös valikoimista. Ne ovat niin kestäviä, että päällä voi vaikka kävellä ja eivät vuoda, koska kiinnitys on harjalta.

Lasiala on tänä päivänä maassamme varsin kilpailtu, vaikka alan yrittäjiä onkin vain muutamia satoja. Se, millä Järviseudun Lasiasennus erottuu joukosta, on laatu.

– Pyrimme aina laadukkaiden tuotteiden käyttöön sekä siihen, että asennus tehdään niin hyvin, että sekä me että asiakas on tyytyväinen. Laadulla ja hyvällä maineella kilpailussa pärjää parhaiten, yrittäjät sanovat.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät