-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Tanssin taikaa Soinissa

Lauantain lämmin sääkään ei säikäyttänyt Soinin Yhteistalolle saapunutta kahdeksaa tanssiparia, jotka aloittivat tanssiurakkansa. Kolme paria oli ensimmäistä kertaa mukana, viisi paria on osallistunut tanssikisaan useamman kerran. Heistä yleisön ehdottomiksi ihailun kohteiksi ovat tanssineet kokkolalaiset Eila ja Helge Hästbacka, jotka ovat osallistuneet kisaan joka vuosi.Tänä vuonna he tanssivat 9 tuntia ja olivat suorituksestaan itsekin iloisesti yllättyneitä. Hienoa, että he ovat nuoremmille eläviä esimerkkejä tanssiliikunnan eduista ihmisen hyvinvointiin. Eila on iältään 82 vuotias, ja Helge täyttää 85 vuotta.
Monena vuonna mukana olleet Kaisa ja Heikki Heikkilä tanssivat tänä vuonna 10 tuntia. Ensikertalaiset Elvi ja Raimo Linna ylsivät tavoitteeseensa eli 12 tuntiin. Sanna Vasiljev ja Arvi Valtonen lopettivat urakkansa aamulla klo 8 tanssittuaan heti ensi yrityksellä hienosti 15 tuntia.
Neljä paria jaksoi tanssia täydet 24 tuntia. Pirjo Vihinen ja Kalervo Ruuska, jotka ovat osallistuneet joka kerta ja aina tanssineet kokonaisen vuorokauden. He olivat innostaneet Jyväskylästä mukaan myös Anneli Tuomen ja Pekka Koskisen, ja heti ensimmäisellä kerralla tuli huippusuoritus. Samaan pääsivät myös ähtäriläiset Pirkko Hietala ja Reijo Kallioniemi. Tuula Kukkonen ja Eino Rantamäki suoriutuivat myös erinomaisesti eli vuorokausi tuli täyteen.
Yleisö osoitti suosiotaan tanssijoille taputuksin ja kaksi edellisvuonna kisaan osallistunutta paria kannusti heitä tanssimalla mukana koko yön. Runsas tanssiyleisökin sopi mukavasti kilpailijoiden keskelle. Kalervo Ruuska kiittikin puheenvuorossaan yleisön tuesta, ja muisteli samalla ensimmäisiä Maratontansseja, jolloin Jussi Roponen myös teki mainion maratoninsa laulamalla kokonaisen vuorokauden.
Maratontanssien musiikista vastasivat Marja Toivonen, Jussi Roponen, Tapani Lager ja Kalevi Suntila. Lavalle nousivat myös Esko Roponen, Taisto Roponen ja Kalevi Järvenpää sekä Valio Rantakangas ja Kaarina Tikkamäki. Ensimmäinen tangokuningas Kauko Simonen otti yleisönsä säestäjänsä Aleksi Laukkosen kanssa lauantai-iltana.
Yleisön suosion saavutti myös Yhteistalon uusi Karaokekellari. Karaokekellaria isännöi maratontansseissa innokas karaokemies Seppo Valkeinen. Seppo laulatti osallistujia viihtyisässä kellarissa peräti 21 tunnin ajan. Kellari jatkaa toimintaansa aina kuntotanssien aikana, seuraavan kerran su 31.7. Ippe Mansikan esiintyessä yläkerrassa. Kellaria vuokrataan myös yksityiskäyttöön samoin kuin koko yhteistaloa.
Järjestäjät haluavat kiittää kaikkia talkoolaisia, jotka mahdollistavat vuorokauden mittaisen tapahtuman. Arpajaisten pääpalkinnon eli Huonekaluverhoomo Osmo Ojalan lahjoittaman nojatuolin voitti hyväonninen Eino Rantamäki, joka vaihtoi sen välittömästi Osmon Oili-vaimon virkkaamaan mattoon. Näin pääpalkinnossa pääseekin istuskelemaan Raija Niemelä.

Rami Puro

MAINOS

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät