1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Suninsalmi soi ja Rannankylä raikaa lauantaina!

Takavuosina Lehtimäen Rannankylän Suninsalmen satama-alueella järjestettiin vuosi vuodelta yhä suuremman suosion saavuttanut elävän musiikin tapahtuman Suninsalmi soi – Rannankylä raikaa.

Tapahtuman järjestäjänä ja ideoijana oli Rannankylältä lähtöisin olevan Kaarlo ”Kassu” Uusitalo, jonka organisoimana musiikki valtasi Suninsalmen neljänä perättäisenä kesänä.

MAINOS

Muualla asuvana ja tapahtuman paisuessa järjestelyt kävivät kuitenkin raskaiksi ja välivuodesta venähti kolmen kesän mittainen.

Jo viime kesänä Heikki Jokiaho ja Pertti Ojala miettivät, että tapahtuma pitäisi virittää uudelleen eloon, sillä sitä on kyselty paljon ja toivottu jatkoa. Paikallisia muusikkoja riittää ja heillä monenlaisia kokoonpanoja.

Sopivaa viikonloppua ei viime suvelle vielä järjestynyt, mutta tänä kesänä Rannankylä raikaa ja Suninsalmi soi jälleen tulevana lauantaina 16.7. kello 19 eteenpäin. Ensimmäiset soittajat kapuavat lavalle kello 19.30 ja hiljaisuus pitäisi saada aikaiseksi kello 00.30.

Tapahtuman järjestäjiksi Heikki ja Pertti saivat Rannankylän Kyläyhdistys ry:n ja kahvila Suninsalmen uudet yrittäjät Sari Saunamäen ja Minna Harjun.

Kassun ideoiman tapahtuman henkeä kunnioitetaan edelleen, sillä tapahtumaan on edelleen vapaa pääsy ja illan pimetessä bändien lopettaessa ennalta sovitut settinsä alkaa jami -osuus, jossa jokaisella soittajalla on mahdollisuus tulla mukaan musisoimaan. Tapahtuma on ikärajaton, vain anniskelualue on rajattu.

Suninsalmen kahvilan pihaan tulee tapahtuma-ajaksi rekan lava, josta musiikkia soitetaan. Jos sää ei suosi tapahtumaa, on bändejä helppo seurata myös ravintolan katetulta terassilta ja katosta myös yleisölle pyritään järjestämään mahdollisimman paljon. Hyvällä säällä musiikkia pystyy kuuntelemaan mainiosti vaikkapa veneeltään käsin!

Kahvila palvelee asiakkaita illan täydellä miehityksellä ja Sari lupaa, että pihalle tulee iso wokpannu, jonka antimia saa ostettua suoraan ulkoa.

Ilta käynnistyy komeasti Sakari Moision säveltämällä, sanoittamalla ja esittämällä Rannankylän laululla. Myös muutamia muita Sakarin sävellyksiä kuullaan tapahtuman alkuun.

Bändejä paikalle saapuu näillä näkymin neljä ja niiden tarjoama musiikillinen setti on varsin monipuolinen bluesista tanssimusiikkiin, rockiin ja iskelmään. Valtaosa soittajista on Lehtimäeltä tai täältä kotoisin, vahvistettuna muusikoilla mm. Soinista ja Ähtäristä. Solisteina kokoonpanoissa kuullaan mm. Leena Piippolaa, Manta Haapalaa ja Riitta Kiilusta.

Aikaisempina vuosina tapahtuma on kerännyt satapäin yleisöä ja samaa soittajat ja järjestäjät toivovat myös nyt. Vietetään yhdessä mukavaa kesäiltaa elävän musiikin parissa Suninsalmen upeissa maisemissa!

Tuula Jokiaho

Tapahtuman sivulle Facebookiin TÄSTÄ linkistä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät