12.6 C
Alajärvi
sunnuntai 24.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Wanahan ajan päivät käyntiin mustaruutiaseilla

Soinin wanahan ajan päivät alkoivat lauantaina näyttävästi ruutiaseiden paukkeella. 1700- ja 1800-luvuilla käytettyä mustaruutiasetta käytetään nykyään historiallissa esityksissä ja kilpa-ammunnassa. Soinin tapahtuman jäsenet kuuluvat Suomen sodan 1808 tykkimiehet ry:hyn.
Wanahan ajan päivät järjestetään nyt 20. kertaa. Tapahtuma tällaisessa mittakaavassa on viimeinen. Entisajan elämään pääsee tutustumaan taiteilija Reijo Kivijärven alueella kaikessa rauhassa. Maamoottorit puksuttavat, savu nousee tervahaudasta ja lampaat kuljeskelevat laitumella.
Tapahtuman aamupäivä alkoi vielä sateisessa säässä, mutta iltapäivän puolelle mentäessä sää parani ja väki löysi paikalle Soinin Laasalaan. Sen verran pehmeää paikoitusalueen pelloilla on, että kannattaa käyttää yhteiskuljetusta, mikä lähtee keskustasta tasatunnein.
Huomenna sunnuntaina esiintymässä on Alina Havina ja Uljas Ahon yhtye ja Töysän nuorisoseuran tanssiryhmä. Olli Ojanen esitelmöi entisajan elämästä maaseudulla.

IMG_6221Reijo Kivijärven sukulaislapsia esiintyi musisoiden alueella.

 

IMG_6216Vanhoja traktoreita ja muita maatalouskoneita on esillä WAP:issa.

MAINOS

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät