Suvirannassa virkistäydyttiin

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven eläkeliiton jäsenet kokoontuivat seurakunnan leirikeskukseen Suvirantaan viime viikolla. Vajaa 100 osallistujaa lähti mukaan viettämään mukavaa leiripäivää.

Yhdistyksen puheenjohtaja Anja Rantala kertoo perinteisen virkistyspäivän olevan aina suosiollinen.

MAINOS

– Tämä perinne on jatkunut varmaankin 20 vuoden ajan. Välillä osallistujia on ollut yli 100, mutta nyt vaikuttaa porukka vähän pienemmältä. Meillä on jäseniä yhdistyksessä 850, joten paljon on niitäkin, jotka eivät lähde mukaan, kertoo Rantala.

Virkistyspäivä aloitettiin arvokkaasti lipunnostolla ja ”Siniristilippumme” -laululla. Teuvo Veikkola piti sisätiloissa alkuhartauden, jossa verrannollisesti viinipuun oksien kiinnipysymistä verrattiin Jeesuksen yhteydessä pysymiseen.

Tänä vuonna kutsuttiin erityisesti veteraanit ja lotat mukaan tapahtumaan.

Emännät olivat tehneet maukkaan kinkkukiusauksen ruuaksi, jonka yhdistys tarjosi jäsenilleen. Helena Marjomäki toi Oma SP:n terveiset paikalle kahvitarjoilun kera.

Ulkona harrastettiin monenlaisia leikkimielisiä kilpailuja. Perinteisiä lajeja arvostettiin. Tikan- ja hevosenkengänheitto, ketjunheitto ja nännikumien heitto ämpäriin onnistuivat mainiosti. Yhdessäolemisen riemua koettiin jälleen.

                                   Toimintaa ympäri vuoden

Eläkeliiton pj. Anja Rantala kertoo, että toimintaa pyritään ylläpitämään ympäri vuoden.

-Tämä virkistyspäivä järjestetään aina täällä Kaartusjärven rannalla kesällä. Tänä vuonna kokoonnutaan eri kylillä, jotta ihmiset pääsevät myös lähellä oleviin tapahtumiin. Maaliskuussa olimme Levijoella ja toukokuussa pidettiin toukosiunaus Koskenvarrella. Syksyllä syyskuussa mennään Möksyyn hirvikämpälle. Teatteriretket ovat myös mukavia kesän piristyksiä.

Elokuussa on tulossa liikuntapäivä, jossa yhtenä päivänä liikkumisessa kisailevat Etelä-, Keski-, ja Pohjois-Pohjanmaan Eläkeliitot keskenään. Liikuntasuoritukset lasketaan yhteismääränä yhden päivän aikana, kertoo kahdeksan vuotta paikallisyhdistystä johtanut Rantala.

Eläkeliitolla on myös lauluryhmä ja runopiiri, jotka käyvät ilahduttamassa laitoksissa ja yksinäisten ihmisten luona. Talvella keilaillaan, bingoillaan, sählätään ja tanssitaan senioritanssien merkeissä.

Eeva Langhed testasi tarkkuuttaa ketjunheitossa. Muut seuraavat tarkkaavaisena.
Eeva Langhed testasi tarkkuuttaa ketjunheitossa. Muut seuraavat tarkkaavaisena.
Erkki Salmenautio nakkasi hevosenkenkää Suvirannassa.
Erkki Salmenautio nakkasi hevosenkenkää Suvirannassa.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliHalkosaaren kesäteatterin Täydelliset Häät tarjoaa nauruhermoja kutkuttavan esityksen
Seuraava artikkeliAnkkurien nuoret yleisurheilijat rohmusivat 18 pm -mitalia