Huippuluokan tangotähti konsertoi Karstulassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Ensi lauantaina Buenos Airesin tunnelma saapuu Karstulaan, kun Suomen eturivin tango-yhtye, Tango del norte, tuo levynjulkaisukiertueensa Keski-Suomeen. Laaksolan koulun auditoriossa pääsee kuulemaan ehtaa argentiinalaista tangon tunnelmaa, sillä yhtyeen solistina tällä kiertueella esiintyy aito Buenos Airesilainen maailmantähti, Romina Bianco.

Romina Bianco on kansainvälisesti arvostettu argentiinalainen tangolaulaja, joka on kysytty artisti ympäri maailmaa. Viimeisen vuoden aikana hän on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa ja mm. Japanissa sekä Argentiinassa. Suomessa hän on aikaisemmin esiintynyt mm. Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalilähetyksessä, Maailmantango-festivaaleilla Tampereella sekä Tangon juhlaviikolla Oulussa.

MAINOS

Tango del norte on argentiinalaiseen tangoon erikoistunut, kolmen ammattimuusikon vuonna 2011 perustama yhtye, joka soittaa pääasiassa omia sovituksiaan, vahvasti perinteitä kunnioittaen. Suomen festivaali- ja konserttilavojen lisäksi yhtye on tekemässä vahvaa Euroopan valloitusta. ”Tänä keväänä olemme käyneet levyttämässä Barcelonassa ja konsertoineet myös Puolassa ja Espanjassa. Syksyn kuviot ovat vielä jossain määrin avoinna, mutta matka käy ainakin uusille espanjalaisille lavoille”, kertoo yhtyeen pianisti Ville Westergård.

Rominan ja Tango del norten yhteistyö on jatkunut jo muutaman vuoden ja nyt ilmestyy heidän ensimmäinen yhteinen levynsä, Raíces de pasión, suomeksi Intohimon juuret. Tällä levynjulkaisukiertueella, jonka osana myös Karstulan konsertti on, kuullaan argentiinalaista tangoa sadan vuoden ajalta. Ohjelmassa on lähinnä laulettua tangoa, mutta joukossa on myös muutama makupala yhtyeen instrumentaaliohjelmistosta. Toki suomalaiselle yleisölle on tarjolla myös pari argentiinalaisin maustein höystettyä Toivo Kärjen tangoa!

Konsertti on Laaksolan koulun auditoriossa la 23.7. klo 19 ja konsertin kesto väliaikoineen on noin kaksi tuntia.

MAINOS
Edellinen artikkeliTienvarsimainonta kevenee
Seuraava artikkeliNordautomationille jättitilaus