13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Elämää vastaanottokeskuksessa -näyttely Villa Nelimarkassa

Irakin kurdi Rasul Kadir Jalil ja jemeniläinen Hani Ahmed Ali Alkhmari ovat valokuvanneet Kivitipun vastaanottokeskuksen elämää Lappajärvellä viime vuoden lokakuusta tähän päivään. Rasul Kadir Jalil on toiminut kotimaassaan tv:n kameramiehenä ja Kivitipussa hän dokumentoi asukkaiden arkea ja vastaanottokeskuksen tapahtumia. Hani Ahmed Ali Alkhmari on kuvannut asukkaiden muotokuvia. Valokuvista välittyy luottamus kuvaajia kohtaan ja kuvattavien yksilöllisyys. Koska molemmat valokuvaajat ovat olleet vastaanottokeskuksen asukkaita, näkökulmat ovat asukkaiden omia eikä ulkoapäin annettuja. Hani Ahmed Ali Alkhmari oli paikalla avajaisissa ja kertoi kuvien taustoista.

-Hankin kameran käytettynä netistä. Olen aina pitänyt valokuvaamisesta. Kuvaamisessa kiinnostaa tilanteen hetkellisyys. Tilanteet ovat ainutlaatuisia.

MAINOS

Kymmenen kuukautta sitten Kivitippuun muuttanut Alkhmari on kuvannut asukkaita eri tilanteissa ja eri vuodenaikoina.

Toinen näyttelyn kuvaajista, Rasul Kadir Jalil on joutunut perheineen muuttamaan ensimmäiseen tulomaahansa Bulgariaan. Vastaanottokeskuksen tulkkina toiminut irakilainen Mohammed Qader kertoo, että hän on pitänyt yhteyttä Jaliliin.

-Jalil on kertonut, että Lappajärvi on kuin paratiisi Bulgariaan verrattuna.

Paikalla avajaisissa Villa Nelimarkassa oli myös vierailuryhmä vastaanottokeskuksesta. He ihastelivat näyttelyn kymmeniä valokuvia.

Näyttely Villa Nelimarkassa on avoinna 5.8. saakka.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät