-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Kuortaneen Kuhinoilla tervan tuoksua

Kuortaneella vietettiin kuhinoita viime viikolla. Tervan äärellä oltiin pitkin viikkoa, sillä tervahauta sytytettiin jo viime keskiviikkona Aholankankaalla. Lähes viikon ajan Lions Clubin miehet ovat vartioineet hautaa, ettei tuli pääse valloilleen vaan kytee sopivasti ennen tervan saamista.
-Tervahauta on sytytetty kolmen vuoden välein. Puiden kuoriminen ja valmistelu vie aikaa monta vuotta. Neljäntenä vuonna kenttäsirkkelillä puut sahataan klapimittaan ja ne ovat valmiita tervahautaan, kertoo vartiovuorossa ollut Harri Kuhalampi.
Kuhalammin mukaan tervaa myydään yleisessä myynnissä ja tuotto käytetään kokonaan paikalliseen hyväntekeväisyyteen.
-Viimeksi teimme tervakodan vanhainkodin pihalle. Partiolaisille on hankittu puolijoukkueteltta ja monia muitakin hyviä hankkeita on tuotoilla saatu aikaan. Tämän kesän tuotosta ainakin osa käytetään Klemetti-museon seiniin.
Kuhinoilla pelattiin katusählyä E-junioreitten kesken lauantaina ja miehet katusähläsivät sunnuntaina. Markkinahumun lisäksi viikon aikana järjestettiin konsertteja ja Terwapoppia.
Sunnuntain Kuurtanes-päivässä Kunnon kuurtanelaaseksi valittiin 91-vuotias Martti Laitila. Hän on toiminut yrittäjänä 41 vuotta ja kuuluu 50 vuoden ikään päässeen LC-Kuortaneen perustajajäseniin.

Tervahaudalla hikoilivat vuorossaan Harri Kulhalampi ja Vesa Ala-Rasula.
Tervahaudalla hikoilivat vuorossaan Harri Kuhalampi ja Vesa Ala-Rasula.

IMG_6382
Eläkeliiton paikallisyhdistyksestä arvoja myivät Martti Ilvola ja Aila Laitila.

MAINOS

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät