Laura Kielinen: ”Elämä on vaikeuksista huolimatta arvokasta”

Mainos[adrotate banner="3"]

Olen Laura Kielinen, os. Höök. Synnyin Alajärvellä vuonna 1946, eli täytän 70 vuotta. Asun nykyään Ilmajoella. Apunani kotona on arkisin kaksi henkilökohtaista avustajaa. Poikani Kimmo ja Janne asuvat Tampereella. Kouluni kävin Alajärvellä, jossa pääsin ylioppilaaksi vuonna 1966. Kandidaatin tutkinnon suoritin Tampereen Yliopistossa 1970 pääaineina kasvatustiede ja sosiaalipolitiikka.

Muutaman vuoden ajan olin opettajana ja sosiaalityössä. Vuonna 1976 tulin Ilmajoelle töihin päivähoitotoimenohjaajaksi. Kymmenen vuotta myöhemmin jäin työkyvyttömyyseläkkeelle MS-taudin takia. Päätös kirjan tekemisestä kypsyi, kun en enää kyennyt lukemaan juttujani cd-levyille. Äänikirjoja ehdin kuitenkin tehdä yhteensä seitsemän.

MAINOS

Pieniä kirjoitelmia olen tehnyt aina. Runoilun aloitin vasta 2000-luvun alussa. Runokokoelman nimi Elekieltä kuvaa mielestäni hyvin sitä kieltä, mitä kaikki puhuvat jossain vaiheessa: vauvat, vanhukset ja monet ihmiset pakosti sairauden seurauksena. Myös luonto puhuu meille omaa elekieltänsä.

Tarkkailen mielelläni ihmisiä ja huomaan, että elekieli on joko helppoa tai todella vaikeaa ymmärtää. Kaikki kuitenkin sitä puhuvat. Olen kuntoutusreissuilla nähnyt ja kuullut monia elämäntarinoita. Monet jutut ovat syntyneet juuri noissa tilanteissa. Elämä on vaikeuksista huolimatta arvokasta. Elämä on kamppailulaji, jonka lopputulos on hyväksyttävä.

Laura Kielisen Elekieltä-kirjan voi tilata hänen ystävänsä Valman kautta numerosta 050 562 3184. Teos on runokokoelma aiemmin äänikirjoina julkaistuista runoista.
Laura Kielisen Elekieltä-kirjan voi tilata hänen ystävänsä Valman kautta numerosta 050 562 3184. Teos on runokokoelma aiemmin äänikirjoina julkaistuista runoista.

Liikun pyörätuolilla ja näen mielestäni nykyään enemmän kuin ennen. Tuoli on kuitenkin vain liikkumisen hidaste – mielikuvitus joskus suorastaan lentää. Kirjoitan siksi, että on jäänyt vuosien mittaan paljon sanomatta. Valkoinen paperi on hyvä kuuntelija ja psykologi, se ei pahastu vaikka tunnetilat vaihtelevat. Se antaa mielen liikkua vapaasti ja vaikeiden asioiden pohdiskelu on sallittua.

Olen ihastunut sanontaan ”nyt kun”. Kirjoittaminen antaa voimaa pitäytyä tuohon hetkeen. Olen kiitollinen kirjoittamisen lahjasta ja siitä, että olen saanut rohkeutta käyttää sitä. Toivon, että tekstini ilahduttaa mahdollisimman montaa, koska ne koskettavat elämän kaikkia osa-alueita. Olen erittäin kiitollinen lapsuudenystävälleni Valmalle, joka on saanut sydämenasiakseen auttaa tämän kirjan myynnissä kotiseudun ihmisille. Kiitos kaikille kirjani ostajille ja kustantajalle, jonka neuvot olivat perusteellisia.

Materiaalia uusiin kirjoihin olisi tuhat sivua. Aika näyttää tuleeko lisää. Hyvää kesää ja lukuhaluja kaikille!

Runo, sinua rakastan, annan sinulle itseni – KokoNaisen.

terveisin Laura Kielinen

 

Lakeus Tuudittaa

Lakeuden maa kutsuu taas

kesän huuman vastaanottamaan.

Luonto Pohjanmaan loistoonsa puhkeaa.
Kuka kutsua kesän vastustaa vois?

On kuin kannel sisällä sois.

Elämää Pohjanmaalla täällä

verrata vois elämään

päällä taivaitten sinisten,

päällä kirkkaitten tähtien.

 

Kutsua lakeuden taas kuunnelkaa!

Syliinsä se tahtoo sinut ottaa

kokonaan ja tuudittaa.

 

Ollaan hiljaa – lakeus tuudittaa.

Tuoksuu haju pellon.

Kuuluu ääni kissankellon.

Virtaa hiljalleen joki.

 

Vain täällä Pohjanmaalla

ihminen tämän kaiken

näin syvästi koki.

Ollaan hiljaa – lakeus tuudittaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliTapani Kansa, Danny ja Frederik valtaavat Vimpelin Saarikentän
Seuraava artikkeliKuortaneen Kuhinoilla tervan tuoksua