0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Motoristit vierailivat Alajärvellä Kuusiniemikodissa

Kuusiniemikoti Ky on ammatillinen tukiperhe, joka sijaitsee Alajärven Kurejoella maalaismaisemissa. Riitta ja Klaus Laitisella on kokemusta lastensuojelutyöstä ja tukiperheenä toimimisesta jo vuodesta 1995. Entinen vanhainkoti antaa hienot puitteet monenlaiseen toimintaan sekä sisällä että ulkona.

Viime viikolla paikalla olleet 16 tukilasta saivat kokea mukavan yllätyksen, kun heitä tapaamaan saapui kuusi motoristia, jotka olivat kiinnostuneita kuulemaan lapsien kuulumisia ja tunnelmia koulun alkamisesta.

MAINOS
Tukilapset pääsivät tutustumaan moottoripyöriin ja esittämään kysymyksiä motoristeille.
Tukilapset pääsivät tutustumaan moottoripyöriin ja esittämään kysymyksiä motoristeille.

Sons of Abraham MCC –kerhoon kuuluu Kuusiniemikodin yrittäjäpariskunnan poika, Juuso Laitinen. Myös kerhon jäsenistä Elias Kortesalmi on Alajärveltä kotoisin. Motoristit ripustivat pyöriensä edustalle lipun, jossa luki ”MKKV – Motoristit Koulukiusaamista Vastaan”. Lapset kerääntyivät motoristien ympärille kuulemaan, mitä kerhon presidentillä Ari Santaharjulla oli asiaa. Santaharju kertoi motoristien yhteisöllisyydestä ja siitä, kuinka jokainen on kavereita keskenään. Tien päälläkin nostetaan kättä toiselle motoristille, vaikka ei edes tunneta!

Santaharju kertoi ystävyydestä erilaisin esimerkein ja tukilapset osallistuivat keskusteluun aktiivisesti viittaamalla ja jakamalla omia kokemuksiaan. Yhteistuumin tehtiin sopimus, että kukaan ei kiusaa eskarissa tai koulussa.

-Jokaisella lapsella on oikeus aloittaa koulunkäynti turvallisin mielin, ilman pelkoa, Santaharju painotti.

Nyt elokuussa MKKV-yhdistyksen kouluvierailut jälleen alkavat. Yhdistykseen voi ottaa yhteyttä, mikäli toivoo vierailua omalle koululle.

-Kiusaamisessa ei ole kyse tiedon puutteesta vaan asenteista ja mielikuvista – niihin me pyrimme vierailullamme vaikuttamaan, kertoo Santaharju.

Tästä tytöstä tulee isona moottoripyörämimmi!
Tästä tytöstä tulee isona moottoripyörämimmi!

Lopuksi lapset pääsivät tutustumaan moottoripyöriin tarkemmin ja halukkaat pääsivät satulaan istumaan. Ihastus ja into loisti lasten silmistä ja Riitta Laitinen tiesi kertoa, että tästä päivästä tullaan puhumaan pitkään.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät