-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Alajärven ratsastuskoululla ratsastus-ja leiritoimintaa yli 20 vuoden ajan

Alajärven ratsastuskoulu Pekkolassa on toiminut jo yli 20 vuoden ajan. Talli sijaitsee rauhallisessa maalaismaisemassa, jonka metsätiet tarjoavat vaihtelua kentällä ratsastamiseen.

Järven ja Nelimarkka -museon läheinen sijainti mahdollistavat monipuolisen leiriohjelman.

MAINOS

Vuonna 1960 valmistuneessa päätalossa leiriläiset saavat nauttia maukasta kotiruokaa sekä ostaa pientä naposteltavaa leirikioskista.

Majoittautuminen leireillä tapahtuu kodikkaissa mökeissä sekä tallin leirihuoneissa.

Tallista löytyy kaksi wc:tä ja suihkutila, jotka ovat leiriläisten käytössä.
Talli rakennettiin vuonna 1993 ratsastuskoulun aloittaessa toimintansa. Silloin tallista löytyi 8 hevoskarsinaa, rehuhuone, satulahuone ja leirihuone neljälle henkilölle. Laajennuksen yhteydessä vuonna 2005 talliin lisättiin 4 ponikarsinaa sekä heinälato, jonka vinttiin valmistui leirihuoneet suihku- ja vessatiloineen.

Kesäisin tilalla on järjestetty kymmenkunta leiriä. Yhdelle leirille on otettu korkeintaan 14 leiriläistä. Leirit ovat täysihoitopaketteja. Matintuvan perheyrityksessä Taimi Jukantupa, 82, tekee edelleen maukasta ruokaa heppaharrastajille. Tämän kesän leirit ovat tältä kesältä ohi.

Leirien osallistujat tulevat ympäri Suomen. Leirejä järjestetään ympäri vuoden.

Tällä hetkellä tilalla on 9 hevosta. Muutama vuokrapaikka löytyy talleilta.

Leirit eivät ole pelkkää hevosharrastusta. Pari leiriä on toteutettu siten, että omat koirat ovat voineet olla mukana. Joka päivä on koulutettu tunnin verran omia koiria. Myös äiti-lapsi -leirejä on järjestetty. Samoin 100 metrin päässä sijaitsevan Nelimarkka-museon kanssa on tehty yhteistyötä taiteen parissa.

Alajärven ratsastuskoulun tallilla järjestetään irtotunteja ympäri vuoden, kertoo Arto Jukantupa perheyrityksestä.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät