Seikkailemassa itärajan toisella puolen

Mainos[adrotate banner="3"]

Päätin lähteä huhtikuun alussa kolmen kuukauden mittaiseen työharjoitteluun Venäjälle Pihkovan valtionyliopistoon.

Jenna Latvala kävi matkallaan Moskovassa Punaisella torilla.
Jenna Latvala kävi matkallaan Moskovassa Punaisella torilla.

Sain työharjoittelupaikan kansainvälisten asioiden toimistosta suomalaisen vaihto-organisaatio CIMO:n kautta.

MAINOS

Minun täytyi tosin aluksi katsoa kartasta, missä Pihkova oikein sijaitseekaan.

Yllätyin positiivisesti, sillä sieltä olikin vain 50 kilometriä Etelä-Viron rajalle! Ei muuta kuin matkalaukku mukaan ja menoksi!

Miksi päätin lähteä juuri Pihkovaan työharjoitteluun? Opiskelen saksan kieltä ja kirjallisuutta Vaasan yliopistossa, mutta opiskelen venäjää sivuaineena.

Saksa luonnistuu minulta jo hyvin, mutta venäjän kanssa olen painiskellut lukiosta lähtien, jolloin aloin opiskella kieltä. Minulta puuttui käytännön kokemusta, joten päätin suunnata sellaiselle alueelle, jossa ei varmastikaan englantia puhuta. Pihkova osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi.

Pihkova ei valitettavasti ole turistien suosiossa, vaikka paljon ikiaikaista arkkitehtuuria sieltä löytyykin. Kaupungin linnoitus muureineen luo kaupunkiin historiallista tunnelmaa! Pihkova on kaupunkina todella vihreä, sillä siellä on paljon puistoja ja viheralueita. Yhden puiston nimi on peräti Suomalainen puisto!

Pihkovan alue on hyvin köyhää aluetta. Rakennukset ja tiet ovat suurimmaksi osin huonossa kunnossa. Olosuhteet koettelivat minua toden teolla, sillä asuntolani kraanasta tuli välillä ruskeaa vettä. Kaikkeen onneksi tottuu!

Matka oli oikein onnistunut, enkä joutunut oikeastaan kertaakaan hankaluuksiin. Ainoa todellinen ongelma matkalla oli se, kun pankkikorttini lakkasi hetkeksi toimimasta, enkä saanut nostettua rahaa. Kaverit onneksi auttoivat, että sain Moskovan matkalleni edes rahaa mukaan.

Kävin Moskovan lisäksi myös Pietarissa, mutta ajelin myös muihin Pihkovan alueen pikkukaupunkeihin venäläisessä pikkubussissa eli maršrutkassa. Pääsin vierailemaan myös aidolla venäläisellä datšalla ja matkustamaan aidon Ladan kyydissä!

Tutustuin venäläiseen ruokaan eli pelmeneihin, varenikkeihin, saslikkiin ja aina niin hyvältä maistuviin rahkapiirakoihin. Ihastuin matkalla venäläiseen kvasiin eli kotikaljan kaltaiseen juomaan.

Tutustuin Pihkovassa niin venäläisiin kuin muidenkin kansallisuuksien edustajiin: Afganistan, Italia, Kreikka, Thaimaa, Vietnam, Tadžikistan jne. Sain matkalla paljon hyviä ystäviä eri maista! Päätin jo, että aion palata Pihkovaan vielä jonain päivänä. Voit lähteä Pihkovasta, mutta Pihkova ei lähde sinusta!

Lue blogistani, kuinka minusta tuli Pihkovan tunnetuin suomalainen heti Ville Haapasalon jälkeen: http://jennamatkustaa.blogspot.fi/

Jenna Latvala

MAINOS
Edellinen artikkeliSavonjoelta löytyi maakunnan hienoin väylä koskiretkeilijälle
Seuraava artikkeliYhdistysrekisteristä poistaminen uhkaa lukuisia alueemme yhdistyksiä