-6.6 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Yhdistysrekisteristä poistaminen uhkaa lukuisia alueemme yhdistyksiä

Yhdistysrekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa rekisteristä toimintansa lopettaneita yhdistyksiä. Poistouhan alla on noin 40000 yhdistystä eri puolilta Suomea. Näiltä yhdistyksiltä ei ole tullut ilmoitusta yhdistysrekisteriin vuoden 1995 jälkeen.

Mikäli poistomenettelyssä mukana oleva yhdistys jatkaa toimintaansa, siitä tulee ilmoittaa kirjallisesti PRH:lle 12.1.2017 mennessä. Ne yhdistykset, joilta ei kehotuksesta huolimatta saada ilmoitusta, poistetaan tammikuussa 2017 yhdistysrekisteristä.

MAINOS

PRH:n käynnistämä poistomenettely perustuu heinäkuussa 2016 voimaan tulleeseen yhdistyslakiin. Lain yhtenä tavoitteena on lisätä yhdistysrekisterin ajantasaisuutta ja mahdollistaa toimimattomien yhdistysten poistaminen rekisteristä.

PRH:n poistamisluettelosta löytyy kaikkiaan 151 järvipohjalaisyhdistystä, joista on 83 alajärveläisiä, 21 soinilaisia ja 47 vimpeliläisiä.

Lisätietoja ja ohjeita löytyy osoitteesta https://www.prh.fi/fi/uutislistaus/2016/P_9242.html.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät