0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Sateiset kelit vaikeuttavat syysviljojen kylvöjä

Kiinnostus syysviljojen viljelyyn on kasvanut viime vuosina. Syysviljojen kylvöajankohta lähestyy. Ensimmäisenä on syysrukiin populaatiolajikkeiden kylvöajankohta, mikä on elokuun 20. päivän tienoilla.

Syysrukiin hybridilajikkeet tulee kylvää syyskuun alussa ja syysvehnä syyskuun puolivälissä. Oikea-aikainen kylvö parantaa talvehtimista, koska silloin juuristo ja oras ovat kehittyneet riittävän pitkälle.

MAINOS

Tänä vuonna sateiset kelit ja pellon märkyys voivat vaikeuttaa syysviljojen kylvöjä. Mikäli kylvöajankohtana maa ei ole sopivassa kunnossa, kannattaa siemenet säästää seuraavaan vuoteen. Heikot olosuhteet orastumisvaiheessa vaarantavat kasvuston talvehtimisen.

Kostean ja lämpimän kasvukauden seurauksena etanoita on tänä vuonna erittäin runsaasti. Paras keino ehkäistä etanatuhoja on kyntö.

Syysviljalle tulevat lohkot kannattaakin kevytmuokkauksen tai suorakylvön sijaan tänä vuonna kyntää. Suurina määrinä etanat voivat aiheuttaa pahoja tuhoja syysviljojen oraille.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät