0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alueen Osuuspankeilla vahva alkuvuosi

Alajärven, Lehtimäen ja Vimpelin Osuuspankkien osavuosikatsaus 1.1.-30.6. 2016 kertoo vuoden alun olleen pankeille hyvä, rahoituksessa kasvu on ollut markkinoita nopeampaa.

oopee2

Alajärven Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Leivo, Lehtimäen Osuuspankin toimitusjohtaja Veli-Jussi Haapala ja Vimpelin Osuuspankin vt. toimitusjohtaja Matti Mäkinen kertovat, että kiitos pankkien menestyksestä lakeaa niiden asiakkaille, sillä yksikään pankki ei voi menestyä paremmin kuin asiakkaansa.

MAINOS

Järviseudun kolme Osuuspankkia teki vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana liikevoittoa yhteensä 2,5 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden vastaava luku oli neljä miljoonaa, mutta tällöin summassa oli mukana OP Ryhmän omistusrakenteeseen liittyviä merkittäviä kertaluonteisia tuottoeriä.

Vahva kasvu perustuu hyvään luottokysyntään, uusia luottoja alueen osuuspankeissa nostettiin alkuvuoden aikana 45,1 miljoonalla. Yhteinen luottokanta kasvoi 363,3 miljoonaan, jossa kasvua on 18,3 miljoonaa edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

Samoin asiakasvirrat kasvoivat reiluun 366,3 miljoonaan, jossa kasvua on 15,9 miljoonaa.

Myös omistaja-asiakkaiden määrä kasvaa, ollen nyt yli 11000. Kasvu oli edelliseen vuoteen verrattuna yli 350 asiakasta. Vahva omistaja-asiakkaiden kasvu viestii johtajien mukaan siitä, että pankki- ja vakuutusasiointi kannattaa keskittää OP -ryhmän osuuspankkeihin.

– Olemalla pankin omistaja-asiakas saa parhaat edut niin pankki- kuin vakuutuspalveluistakin. Omistaja-asiakkaille kertyy myös OP -bonuksia, Leivo muistuttaa.

Pankkien vakavaraisuus tuo turvaa tulevaan ja hyvät liikevoitot ovatkin parantaneet alueen osuuspankkien vakavaraisuutta entisestään. Pankkien mahdollisuus rahoittaa asiakkaiden investointeja ovat erinomaisella tasolla. Luottopäätösten yhteydessä ei tarvitse jarrutella ja alhaiset korot hyödyntävät lainanottajia.

Sähköiset palvelut kasvattavat suosiotaan

Pankkiasiakkaat siirtyvät tänä päivänä käyttämään pankkien verkkopalveluita enemmän ja enemmän sähköisesti.

Sähköisten palveluiden käyttö kasvattaa jatkuvasti suosiotaan.

– Suurin osa luottohakemuksista pankkeihin tulee nykyään verkkopankin kautta ja myös ajan varaaminen pankin asiantuntijalle verkossa on myös yhä yleisempää.

Vaikka verkkoasiointi kasvaa ja osuuspankit haluavat olla mukana kehityksessä, kunnioitetaan alueella myös perinteisiä arvoja ja pankeilla on konttorit Alajärvellä, Lehtimäellä, Vimpelissä ja Soinissa. Niissä palvellaan asiakkaita joka arkipäivä ja myös kassapalvelut on tarjolla päivittäin kaikissa konttoreissa.

Kassapalvelut on tarjolla Alajärvellä kello 9.30-16, Lehtimäellä kello 9-15.30 (to klo 9-16.30) sekä Vimpelissä ja Soinissa kello 9.30-13.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät