K-Kauppa Pitkäsen Arja ja Airi juhlistavat työvuosikymmeniään!

K-Kauppa Pitkäsen kyläkaupassa Alajärvellä maistellaan tänään perjantaina makoisia täytekakkukahveja Arja ja Airi Pitkäsen työvuosien kunniaksi vielä kello 18 saakka.

Identtisistä kaksoissisaruksista Arja on ollut talossa jo 40 vuoden ajan ja sisarensa Airi 30 vuotta.

MAINOS

Kaupan perusti aikoinaan naisten appiukko Samuli Pitkänen, jolle Arja tuli töihin mentyään kihloihin Samulin pojan kanssa. Kymmenen vuotta myöhemmin työhön tuli myös Airi, perheen toisen pojan vaimo.

– Me olemme aina olleet yhdessä, joten ei ihme että mentiin naimisiinkin veljesten kanssa, naiset nauravat ja kertovat halunneensa nuorina olla aina samanlaisia. Identiteettikriisejä siskon samanlaisuudesta ei podettu, vaan mielellään pukeuduttiinkin samoin ja identtisille kaksosille tyypilliset jekutkin tulivat tutuiksi.

Yhteiselo sisaruksilta sujuu työssä niin hyvin, että välillä asiakkaille vastataan kysymyksiin stereona: samoin sanoin peräjälkeen.

Arjan ja Airin perheet sekä vakituiset asiakkaat tuntevat naiset erilleen, mutta aina välillä vahinkoja sattuu vieläkin.

Pitkäsen kaupan omistaa Arjan ja Airin miehet Keijo ja Kalevi. Kaupassa on töissä myös Airin miniä ja Arjan tytär, kun taas perheen miehet ovat tien päällä koneiden kanssa.

Monipuolinen tarjonta

Pitkäsen kyläkauppa palvelee asiakkaitaan niin lähialueelta kuin ohikulkijoitakin. Tarjonta on monipuolinen elintarvikkeista käyttö- ja lahjatavaraan. Yhtenä kivijalkana on bensan myynti.

Arja ja Airi uskovatkin, että monipuoliset valikoimat, uskollinen asiakaskunta omalla kylällä ja vilkasliikenteiseltä tieltä poikkeavat ohikulkijat ovat ne syyt, joiden avulla kauppa kannattaa.

Samalla mallilla mennään myös eteenpäin, tuotevalikoimien vähentämistä ei ole harkittu, ainoastaan vaatepuolta on jätetty vähemmälle.

– Monet ohikulkijat ja mökkiläiset ihastuvat siihen, miten monenlaista tavaraa täältä löytyy. Aina ei tarvitse lähteä keskustaan 20 kilometrin päähän!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version