Kirkkoherra Ari Aurasen virkaanasettamismessu huomenna

Mainos[adrotate banner="3"]

– Visioni Alajärven seurakunnan tehtävästä on se, että me annamme seurakuntajäsenyydelle merkityksen.

Kirkkoherra Ari Aurasen mielestä oman seurakuntaidentiteetin löytäminen on kaikille jäsenille mahdollista.

MAINOS

– Jokainen, joka on kasteen kautta liitetty kirkkoon, on osallisena kirkon perustehtävästä nousevasta sanomasta, Jeesuksen tehtävästä avata tie Jumalan yhteyteen ja lopulta ikuiseen elämään.

– Raamatun totuus kestää ja on koeteltu. Se on kaiken elämän turvallisuuden perusta ja kristityn etuoikeus. Sen omistamalla voi kasvaa kristityn identiteettiin, ja tämä on kirkkomme tehtävä.

Ulospäin suuntautuva tehtävä

– Kirkon sanoma ei ole vain julistusta, se on ihmisten kohtaamista heidän arjessaan ja elämässä. Alajärven seurakunnan julkisuuskuva on hyvä ja se on myös jatkossakin erittäin tärkeä tehtävä. Siinä riittää työtä ja visiointia muuttuvassa maailmassa. Voimme tavoittaa moniulotteisella tavalla ihmisiä, toteaa Auranen.

Mahdollisuuksina hän näkee verkostoitumisen, ihmisten kohtaamisen seurakuntarakennusten ulkopuolisessa maailmassa ja kirkon näkyvyyden ylläpitämisen julkisuudessa.

Yksi kirkkoherran tehtävistä on hengellinen luotsaaminen, teologinen suunnannäyttäminen. Saarnaaminen ja muut puhetehtävät ovat innostava alue kutsumustehtävässäni, Auranen kertoo innostuneesti.

– Meidän työyhteisö on erittäin ammattitaitoinen. Johtajuudessa on myös keskityttävä työntekijöiden työn tukemiseen ja yhteisen tehtävän avaamiseen. Hallinnolliset tehtävät ovat merkittävä osa kirkkoherran työtä. Sen eräänä piirteenä on yhteistyö luottamushenkilöiden kanssa, minkä toteutumisesta Auranen antaa hyvän tunnustuksen.

Virkaanasettamismessu

Seurakuntalaisia kutsutaan osallistumaan kirkkoherra Ari Aurasen virkaanasettamismessuun sunnuntaina 28.8. alkaen kello 10 Alajärven Gabrielin kirkkoon.

Saarnan pitää Ari Auranen, liturgina on piispa Simo Peura ja kanttoreina Ismo Pitkänen ja Eeva-Liisa Kolonen. Virkaan asettamisen toimittaa piispa Peuran lisäksi Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovasti Matti Salomäki, rovasti Hannu Kujala, kirkkoneuvoston jäsen Maija Turunen ja kirkkovaltuuston jäsen Markku Tiistola.

Messun jälkeen ruokailu seurakuntatalolla ja juhla, jossa puheenvuoroja käyttävät Alajärven kirkkovaltuuston puheenjohtaja Tapio Moisio ja kappelineuvoston puheenjohtaja Jorma Hauta-aho ja Ari Auranen. Musiikissa mukana on Soihtu-kuoro ja kirkkokuoro. Tilaisuuden juontaa kirkkoneuvoston jäsen Elina Järvinen.

Tiina Paalijärvi

MAINOS
Edellinen artikkeliK-Kauppa Pitkäsen Arja ja Airi juhlistavat työvuosikymmeniään!
Seuraava artikkeliAlajärven Kirkonkylän 120 -vuotias Nuorisoseura on täynnä toimintatarmoa