Sirkus Renz viihdytti lapsia Vimpelissä ja Lappajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Sirkus Renz vieraili Vimpelissä viime viikolla. Sirkus Renz on pienikokoinen saksalainen perhesirkus, ja sen esityksissä on voinut vierailla suomessa viimeiset 14 vuotta. Renz kiertää tällä hetkellä Suomen pienempiä paikkakuntia.

25-vuotias tulennielijä Felix Renz, joka kertoi nimensä olevan sama kuin ketsuppipurkissa, totesi kulkeneensa sirkuksen mukana koko elämänsä ajan. Keikkoja on kertynyt niin paljon, ettei hän pystynyt mainitsemaan niiden yhteismäärää.

MAINOS
Perhesirkus Renz on kiertänyt Suomessa jo 14 vuoden ajan.
Perhesirkus Renz on kiertänyt Suomessa jo 14 vuoden ajan.

Hänen mukanaan kulkee perhe sekä muutamia avustajia. Felixin isä Renado ratsastaa hevosilla, heittää tikareita ja suorittaa näyttäviä lassotemppuja. Äiti Tanja on yleinen sirkusavustaja ja mukana lähes kaikissa numeroissa.

Isoäiti Ilka vastaa kuuluvalla äänellään sirkustirehtöörin tehtävistä. Felixin teini-ikää lähestyvät pikkuveljet, Carlos, Jordan ja Risto, tasapainoilevat, seisovat käsillään ja omaksuvat tarvittaessa vauhdikkaan cowboyn roolin. Mukana on myös Felixin täti, jonka tehtäviin kuului äänentoistosta ja valoista huolehtiminen.

Vimpelin esitys veti väkeä lähestulkoon teltan täydeltä. Telttaan mahtuu 200 ihmistä.

Näytäntö oli varsinkin pienten lasten mieleen. Permannolla nähtiin tasapainolaudalla kiikkuva esiintyjä, joka samanaikaisesti solutti itsensä hula-vanteiden läpi. Käsilläseisonta luonnistui hienosti eri asentoihin viritettyjen tuolien päällä.

Tulennielijä Felix Renz nosti teltan lämpötilaa huomattavasti.
Tulennielijä Felix Renz nosti teltan lämpötilaa huomattavasti.

Lämpötila teltassa oli aurinkoisen sään takia kohtalainen koko esityksen ajan, mutta Felix Renzin ammattimaisesti sylkemät tulenliekit nostivat sitä entuudestaan. Ohjelmanumeroiden välissä yleisöä hauskuutti väliaikaklovni. Yleisö pääsi osallistumaan pellen edesottamuksiin, joutuen toisinaan hyväntahtoisen naurun kohteeksi.

Viimeisenä ohjelmanumerona nähtiin koko esiintyjäkaartin yhteinen cowboy-ohjelma. Siinä pyöritettiin lassoa ja nähtiin, kuinka pyörivän lasson sisällä on mahdollista hypätä narua. Ohjelman aikana Renado Renz kutsui yleisöstä paikallisen mieshenkilön maalitauluksi, ja suoritti jännittävän tikarinheiton vuosien kokemuksella.

Lavalla nähtiin myös eläimiä. Tällä kertaa sirkuksen matkassa oli kaksi hevosta, joista toinen oli mini-mallia, sekä yksi aasi. Viidentoista minuutin väliajan aikana kaikki halukkaat pääsivät ratsastamaan eläimillä.

Felix Renz kertoi, että jos haluaa seurata sirkuksen tulevia esiintymispaikkoja, sirkus tiedottaa niistä omilla facebook-sivuillaan. Vimpelin keikan jälkeen sirkus suuntasi Lappajärvelle, jossa sama esitys toistettiin jo seuraavana iltana.

Joona Rannisto

 

MAINOS
Edellinen artikkeliOman kylän poika
Seuraava artikkeliJPK Autumn Stars 07 aloittaa kiekkokauden!