-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Naapurin pelastamisesta tunnustusta Antero Lahdelle

Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry luovutti torstaina Antero Lahdelle Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ansiomitalin. Antero Lahden naapuriaan Erkki Lahtea kohtaan tunteman huolen kannustamana hän lähti 10. kesäkuuta etsimään läheistään, joka oli ollut kateissa jo neljättä päivää.

Tapahtumien kulusta kertoi Onnettomuustutkimuskeskuksen johtaja, ja Pohjanmaan Pelastusalan Liiton puheenjohtaja Veli-Pekka Nurmi.

MAINOS

– Tapahtumat saivat alkunsa 6. kesäkuuta. Mieshenkilö lähti työkoneellaan läheiselle metsäpalstalle hakemaan kivenlohkareita. Paluumatkalla työkone kaatui, ja konetta ajanut henkilö jäi koneeseen.

– Antero Lahti koki huolta naapuristaan, ja 10. kesäkuuta onnettomuudessa ollut henkilö löydettiin noin puolen kilometrin päästä kotiaan. Lahti soitti hätäkeskukseen, joka hälytti pelastuslaitoksen. Ilman Lahden huolta naapuristaan, tämä tilanne olisi hyvin todennäköisesti päättynyt toisin.

Mitalin myöntämistä esittivät Vimpelin kunta ja Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos. Mitalin myöntämisen jakoperusteisiin liittyy jollain tavoin ansiokas toiminta pelastusalalla.

– Mitali myönnettiin tunnustukseksi ja kannustukseksi. Tässä kyseisessä tapauksessa tulee erittäin hyvin esille naapurin katoamisesta aiheutuva huoli, murhe ja välittäminen. Uskon, että meillä on näissä arjen onnettomuuksissa paljon annettavaa, jos me vain olemme tällä samalla mielellä liikkeellä: kannamme hieman huolta läheisistämme ja välitämme siitä mitä heille kuuluu, kuvaili Nurmi.

Nurmi kertoi myös, että Suomessa menehtyy onnettomuuksien johdosta pari tuhatta ihmistä joka vuosi. Vertailukohdaksi hän otti Estonian suuronnettomuuden, jossa menehtyi 800 ihmistä.

– Arjen onnettomuuksissa menehtyy oikeastaan kaksi tai kolme Estoniaa vuosittain. Meidän täytyy tehdä työtä onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

Nurmi kiittelee Antero Lahtea siitä, ettei hänelle riittänyt arvelu siitä, että naapuri oli varmaankin mennyt asioille ja unohtanut mainita siitä etukäteen.

– Lahti oli nähnyt vaivaa, arvioinut asioita riskiperusteisesti selvittämällä, mitä, miten ja missä jotakin on voinut tapahtuma. Meidän onneksemme asiat päättyivät näin hyvin.

Mitalinjakotilaisuudessa oli läsnä myös onnettomuudessa hengissä selvinnyt Erkki Lahti. Hän on toipunut tapahtuneesta hyvin.

Joona Rannisto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät