Arpaisten patikka lauantaina

Mainos[adrotate banner="3"]

Arpaisten patikka järjestetään jo 22. kerran. Ähtärin puolelta Arpaisten kämpältä lähtevä pisin reitti on 28 kilometrin mittainen. Sen reitin retkeilevät pääsevät nauttimaan kauniiden hiekkaharjujen mäntykankaita metsälampien ja järvien siivittäessä matkaa.

Arpaisten patikkaan on osallistunut viime vuosina reilut 200 retkeilijää. Reittivaihtoehtoja on kolme: 14, 19 ja 28 kilometriä.

MAINOS

19 kilometrin reitti lähtee Löytömäestä jatkuen Läskilammelle ja Matosuolle. Suolla on pitkät pitkospuut aapasuon poikki ja reitti jatkuu Kaihiharjulle, missä tarjoillaan kenttäruokailu.

Patikan jälkeen on saunomis- ja uintimahdollisuus liikekeskuksen tiloissa. Reitin varrella on myynnissä kahvia ja pikkupurtavaa.

Tapahtuman keskuspaikkana on Soinin yhteistalo. Paikkaan on opastus keskustasta. Ilmoittautuminen tulee tehdä paikan lauantaina kello 8-8.30. Yhteiskuljetus lähtöpaikoille lähtee kello 9. Linja-autokuljetus kuuluu osallistumismaksuun.

Maksuun kuuluu myös mehuhuolto, palkintoarvonta, kunniakirja ja kaikille osallistujille Arpaisten patikka -logolla varustetut aurinkolasit. Yksittäisten osallistujien lisäksi perheitä kannustetaan osallistumaan retkelle perhepaketin avulla.

Patikan järjestämisestä vastaavat Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalvelut, Parviaisen kyläyhdistys ja Saurun seudun maa-ja kotitalousseura.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliLiikenneyhteyttä Murtokankaan ja Möksyntien suunnasta parannetaan
Seuraava artikkeliNaapurin pelastamisesta tunnustusta Antero Lahdelle