-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Liikenneyhteyttä Murtokankaan ja Möksyntien suunnasta parannetaan

Soinin keskustan tuntumassa ollaan oltu huolissaan turvallisesta liikkumisesta.

Möksyntien ja Karstulantien suunnan perheet ovat olleet aktiivisia etenkin lasten turvallisuuden puolesta. Näiden teiden väliin sijoittuu Murtokankaan asuntoalue.

MAINOS

Murtokankaan ja Möksyntien varren asukkaat kokoontuivat kunnantalolle keskustelutilaisuuteen turvallisesta liikenneyhteydestä.

Möksyntien ja Murtokankaan alueen asukkaat toivovat, että molemmille teille rakennetaan joko erilliset kevyen liikenteen väylät tai tien levennys kevyelle liikenteelle. Tilaisuudessa puheenvuoroja jakanut kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala selvitteli taustoja asiasta.

– Tiepiiriin ja ministereihin ollaan oltu yhteyksissä tieasioissa ja näistä kevyen liikenteen turvallisuusasioista on myös puhuttu. Tällä hetkellä valtiolta ei ole tulossa apuja pääteiden varsille ja kunnan kustantamana nämä kaksi kevyen liikenteen pätkää maksaisi noin 900000 euroa. Kunnalla ei ole nyt varaa sellaiseen, totesi Keisala.

Yhteys Murtokankaalta ja Möksyntien suunnasta on piirretty karttaan sinisellä viivalla.
Yhteys Murtokankaalta ja Möksyntien suunnasta on piirretty karttaan sinisellä viivalla.

Kunta pitää aktiivisena yhteyttä valtion puolelle, että maanteiden reunaan saataisiin turvallisempi reitti niin koululaisille kuin muillekin tien käyttäjille. Keskustelun mukaan menee vuosia, mikäli valtion puolelta kustannusapuja hankkeelle löytyy.

Väliaikaisratkaisuna kunta toteuttaa teiden väliin jäävän yhteyden kunnostamisen. Reitti kulkee välillä Murtokangas-Leppänen-Ahopelto-Kirkonmäki. Möksyntieltä on tieyhteys reitille.

Reitti on ollut jo pitkään lenkkeilijöiden käytössä. Kunta parantaa tien pinnoitetta ja huolehtii talvikunnostuspidosta.

Tilaisuudessa oltiin huolissaan myös ajoneuvojen ylinopeuksista. Nopeusrajoituksilla ja muilla liikennemerkeillä pyritään tieyhteys saamaan entistä turvallisemmaksi.

Tien käyttäjien tulee muistaa jatkossa, että tiellä kulkee entistä enemmän pieniä lapsia varsinkin kouluaamuin ja iltapäivisin.

Kunnan puolesta tavoitellaan, että tieyhteys on kunnostettu syyskuun loppuun mennessä. Kunnan ja asukkaiden yhteyshenkilöiksi valittiin Tiina Ojala ja Viveka Vähäsoini.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät