1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

SFC Järviseutu 30 vuoden ikään

SF Caravan Järviseudulla oli viikonloppuna 30-vuotisjuhlatreffit Koivulehdossa. Yhdistyksen merkkipäivän pääjuhlaa vietettiin lauantaina Hotelli-Ravintola Alvariinissa.

Juhlan avasi yhdistyksen aktiivijäsen Marjatta Juuti, joka toivoi, että joku vielä 30 vuoden jälkeenkin on kohottamassa yhdistykselle maljaa.

MAINOS
Yhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Peltoniemi päättää kymmenvuotisen puheenjohtajakautensa tänä vuonna.
Yhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Peltoniemi päättää kymmenvuotisen puheenjohtajakautensa tänä vuonna.

SF Caravan ry:n liittohallituksen puheenjohtaja Juha Hämäläinen toi juhlaan valtakunnallisen keskusliiton tervehdyksen. Hämäläinen ei ollut aiemmin vieraillut SFC Järviseudun karavaanarialueilla Koivulehdossa ja Koivurinteessä ja hän vaikuttikin tyytyväiseltä näkemäänsä.

Hänestä pieni jäsenmäärä on saanut alueet ansiokkaasti pyörimään. Lakeaharjulla sijaitsevassa Koivurinteessä hän näki runsaasti potentiaalia. Karavaanariharrastus on väkilukuun suhteutettuna suurinta Pohjanmaalla, ja Hämäläinen kehui pohjalaista kökkähenkeä.

Hämäläinen toi juhlapuheessaan esiin tämän päivän haasteet, joita harrastajilla tänä päivänä on. Harrastekirjo on tällä hetkellä moninainen ja muuttunut vuosien saatossa. Vaikka SFC:llä on noin 60 jäsenaluetta, eivät kaikki jäsenet mahdu näille leirintäalueille.

Onkin keksittävä miten palvellaan näitä jäseniä ja miten jäsenistä saadaan pidettyä kiinni. Hämäläinen haastoikin Järviseudun yhdistyksen jäseniä menemään turuille ja toreille, jotta yhdistys saa uusia jäseniä ja toimintaa alueelle.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen toi kaupungin onnittelut yhdistykselle. 400 jäsenen yhdistyksellä on jäseniä myös muualta kuin Järviseudun alueelta, ja tämä ilahdutti Koivusta. – Kaupungin näkökulmasta on mukava asia, että saa vierailijoita muualtakin kuin Alajärveltä, Koivunen kiitteli. – Kaupat hyötyvät teidän toiminnasta ja matkailijoita tulee läpikulkumatkalla myös tätä kautta ja Alajärvi tulee tunnetuksi.

Vuonna 2016 kaupunki on uudistanut vuokrasopimuksen Koivulehdon alueesta. Koivunen toivoi kaupungin uuden venesataman edesauttavan yhdistyksen toimintaa, ja että saataisiin kalastajia ja muita vesillä liikkujia alueelle. Yhdistykseltä hän puolestaan toivoi valvovaa silmää satamaan. Koivunen kehui kaupungin ja yhdistyksen välistä yhteistyötä hyväksi.

Yhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Peltoniemi sai vastaanottaa useita muistamisia niin Pohjanmaan YT-alueelta kuin yhdistysten entisiltä puheenjohtajilta, joiden Peltoniemi kertoi auttaneen häntä aloittaessaan kymmenvuotisen puheenjohtajakautensa.

SF Caravan ry:n liittohallituksen puheenjohtaja Juha Hämäläinen toi juhlaan keskusliiton tervehdyksen.
SF Caravan ry:n liittohallituksen puheenjohtaja Juha Hämäläinen toi juhlaan keskusliiton tervehdyksen.

Myös kausipaikkalaiset ojensivat oman muistamisensa Peltoniemelle. – Ilman näitä kausipaikkalaisia ei tästä tulisi mitään, Peltoniemi vastasi vastaanottaessaan heidän hankkimaa tuuliviiriä. Samalla huomioitiin Peltoniemen tänä vuonna päättyvä kymmenvuotinen puheenjohtajakausi.

Peltoniemi lausui tilaisuuden päätössanat. Hän toivoi yhdistyksen hallitukselta päätöstä pitää Koivulehto rauhallisena paikkana, josta on saatu vuosittain runsaasti kiitosta. Hän kiitti hallitusta siitä, että keskustelua on käyty suoraan.

Hän kiitti myös kausipaikkalaisia, YT-alueita, Alajärven kaupunkia, yhdistyksen jäseniä, Koivulehdon ystäviä ja kyläläisiä, aiempia puheenjohtajia sekä puolisoaan Kalevia.

Peltoniemi kertoi olleensa tyytyväinen kauteensa ja ajatelleensa yhdistyksen parasta monelta kantilta, ja on pyrkinyt ottamaan kaikki huomioon yhdistyksen tasavertaisina jäseninä.

Peltoniemi pohti yhdistyksen tulevaisuutta ja näki Koivurinteen antavan uutta haastetta tulevaisuuteen. Kaikki kausipaikkalaiset ovat antaneet suuren panoksen Koivulehdon eteen. -Koivulehto ja Koivurinne kehittyvät juuri niin kuin hallitus sen katsoo parhaakseen ajatellen tulevaisuutta mutta kuitenkin maltillisesti voimavarojen mukaan estetiikkaa unohtamatta, Peltoniemi totesi.

Yhdistys muisti juhlassa jäseniään juhlaa varten teetetyillä taotuilla pronssisilla koivulehtiriipuksilla ja kravattineuloilla. Juhlavieraita ilahdutti muun ohjelman lomassa Siru Pitkänen viuluesityksillään.

Yhdistyksen puheenjohtajana Peltoniemen jälkeen jatkaa Irja Lantela.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät