-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Tina Khmelnitskaya tuo korun tarinan Villa Väinölään

Korutaiteilija, taidehistorioitsija ja vieraileva luennoitsijaprofessori Moskovan British High School of Art and Design -koulusta Tina Khmelnitskaya työskentelee Nelimarkka-museon residenssissä syyskuun aikana.

Hän esittelee taidekorujaan Inspiroitunut Suomesta / uusi korukokoelma -näyttelyssä 13.-15.9. Alvar Aallon suunnittelemassa Villa Väinölässä. Näyttelyn avajaiset pidetään 13.9. kello 11 ja näyttely on avoinna tiistaista torstaihin kello 11-17.

MAINOS

Khmelnitskaya pitää näyttelyn yhteydessä Designin uudet aakkoset -luennon 13.9. kello 18. Luento keskittyy design-korujen historiaan aina 1950-luvusta tähän päivään.

Khmelnitskaya kertoo vaiheittaisesti korujen synnystä ja alkuvaiheista eurooppalaisella ja pohjois-amerikkalaisella taidekentällä. 1950-luvulla vaihtoehtoiset materiaalit ja uudet teknologiat mahdollistivat erilaiset kokeilut korutaiteessa.

Luento tutustuttaa kuulijat design-korujen mestarien perintöön kuten Alexander Calderin, Sam Kramerin, Art Smithin, Peter Changin, Hayes Beckerin ja monien muiden tuotantoihin.

Keskiviikkona 14.9. kello 18 Khmelnitskaya pitää demonstraatiopajan, jonka alussa hän kertoo omien taidekorujensa taustoja ja esittelee käyttämäänsä Sculpey -muotoilumassaa. Näyttelyyn ja luentoihin on vapaa pääsy!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät