0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Soinin frisbeegolfradan avajaisissa yli sata kävijää

Soinin frisbeegolfradan viralliset avajaiset järjestettiin viime viikon keskiviikkona Lintuharjun maastossa. Heinäkuussa valmistunut rata on saanut positiivisen vastaanoton. Harrastajia on käynyt radalla noin 150 kilometrin säteeltä.

Vapaa-aikatoimenjohtaja Paula Kemppainen kertoo radan nopean valmistumisen taustoista.

MAINOS
Frisbeegolfradan virallisissa avajaisissa oli paljon osallistujia. Antti Kotilanen neuvoi lajin saloihin. Liikunnanohjaaja Janne Kujala järjesteli tapahtumaa.
Frisbeegolfradan virallisissa avajaisissa oli paljon osallistujia. Antti Kotilanen neuvoi lajin saloihin. Liikunnanohjaaja Janne Kujala järjesteli tapahtumaa.

– Valtuusto myönsi määrärahan, kun sopiva alue seurakunnan maalta löytyi täältä Lintuharjusta. Seurakunta oli myötämielinen hankkeelle ja vapaa-aikalautakunta päätti, että rata tehdään kunnan omana työnä. Kustannusarvio oli 3500 euroa.

Talkooporukan aktiivisuus piti hankkeen kustannukset kurissa ja rata saatiin nopeasti valmiiksi.

– Radan opastukset on tehnyt JS Pinta Oy. Firman kautta saa myös harrastukseen liittyviä tarvikkeita. Rata on saanut positiivista palautetta. Rataa on mahdollista laajentaa jopa 18-väyläiseksi, kertoo Kemppainen.

Kolme vuotta lajia harrastanut kivijärveläinen Antti Kotilanen oli antamassa frisbeekiekon neuvoja harrastajille. Soinilaisista opastamassa oli Jaska Ketola. Alajärven Jamilla opiskeleva Kotilainen voitti pari viikkoa sitten parifrisbeegolfin suomenmestaruuden ähtäriläisen Tuomas Aution kanssa.

– Lintuharjun rata vaikuttaa hyvältä. Aloittelevalle löytyy helppoja väyliä, mutta vaativiakin osuuksia 800 metrin radalla on. Radan kiertämisessä matkaa kuitenkin tulee noin kaksinkertainen määrä metrejä.

Soinissa ollaan perustamassa omaa frisbeegolfjaostoa. Jaska Ketola on lupautunut lähtemään vetämään jaostoa ja harrastajia on lähdössä mukaan ensi vuoden alusta lähtien jaoston jäseneksi.

Avajaisissa kirkkovaltuuston puheenjohtaja Ahti Leppänen heitti virallisen avajaisheiton 9 -väyläisellä radalla. Radan ihannetulos on 29 heittoa. JS Pinta oli mukana esittelemässä yli sadan kiekon varastoa.

Illalla järjestettiin radalla jo kolmannet kisat. Mukana avajaisissa olivat tukijoina DGstore, Prodigy Disc ja JS Pinta. Jäätävän raakatuloksen ja uuden rataennätyksen heitti tuulisessa säässä tuloksella -11 Antti Kotilainen.

Tasoituksellisen sarjan voitti Sampo Peura tuloksella -23. Ctp- väylän voitti Konsta Jokinen tuloksella 2,38m.

Js Pinnan järjestämän Puttikisan voittivat samalla tuloksella 14/27 Antti Kotilainen ja Jaska Ketola.

Vapaa-aikatoimi järjesti avajaispäivänä tarjoilua ja arvontaa.

Rami Puro

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät