AlaVolin matalankynnyksen liikuntaryhmässä kokeiltiin voimasauvoja

Mainos[adrotate banner="3"]

Pehmis on matalankynnyksen liikuntaryhmä, jossa kokeillaan monipuolisesti Alajärven
liikuntamahdollisuuksia.

AlaVolin matalankynnyksen ryhmään on helppo tulla. Lisää tietoja seuran toiminnasta saat facebookissa sekä www.alavoli.fi. Viime keskiviikkoiltana innostunut naisryhmä tutustui kuntoilusauvoihin, joita voi kutsua myös voimasauvoiksi.

MAINOS

Ensikohtaaminen kuntoilusauvojen käytöstä yllätti kun oli tehty alkuverryttely ja kuntoradalla sauvakävelylenkki. Matalankynnyksen liikuntaryhmälle tämä oli uusi kokemus ja eivät olleet koskaan aikaisemmin edes nähneet voimasauvoja.

Uudet kuntoilusauvat saivat hyvää palautetta ja tehon huomasi kuinka BungyPump-kuntoilusauvoilla sai harjoittelusta enemmän irti. Perinteisiin kävelysauvoihin verrattuna kuntosauvoilla saa enemmän voimaa, suuremman kalorinkulutuksen ja paremman kunnon.

Keskustan kuntoradalla BungyPump -kuntoilusauvojen käyttöä ja tekniikkaa oli esittelemässä liikuntasihteeri Kirsti Kivelä ja verryttelyt sekä yhteislenkin ohjasi työhyvinvointipäällikkö-fysioterapeutti Sirkka Rajala.

Vuoden liikuntatuote

BungyPump- kuntoilusauvat valittiin vuoden liikuntatuotteeksi jo vuonna 2013. Siitä huolimatta ne ovat monelle tuntematon liikuntaväline. Kuntoilusauvoissa on 20 sentin mittainen jousitus ja 4-6 kilon vastus.

Uusi monipuolinen tapa harjoittaa voimaa että kestävyyttä samanaikaisesti. Sauvoja voi käyttää sekä kävellessä että juostessa sekä sopivat voimaharjoitteluvälineeksi ulko- että sisätiloihin. Voi käyttää venyttelyssä ja jumppakeppinä.

Sauvojen säädettävä pituus sopii koko perheen käyttöön. Jokaisen käytettäväksi iästä ja kunnosta riippumatta.

Tärkeintä on harjoitella oikein

Harjoitellessa sauvoilla tulee pitää vartalo suorassa, olkapäät alhaalla, vetää vatsasi kohti selkärankaa ja katsoa suoraan eteenpäin.

Kun painaa sauvaa, niin tulee käyttää koko käsivartta pelkän ranteen sijaan. Sauvaa painetaan koko yläraajalla eikä ranteella.

Olkapäänivelet työskentelevät kyynärpäänivelen sijaan.

Sauvan tulisi olla 45 asteen kulmassa taaksepäin. Sauva laitetaan samaan tasoon jalkaterän takaosan kanssa. Sauva laitetaan maahan pehmeästi ja painetaan alaspäin. Painetaan alaspäin siihen saakka kunnes otetaan uusi askel.

Vastakkainen jalka ja käsi ovat ylhäällä yhtä aikaan. Näin tekniikka on hallussa.

Kuntoilusauvoilla tehoa ja pehmeää menoa

Kuntosauva on hellävarainen olka- ja kyynärpäille. Sauvojen käyttö sopii tavallisia sauvoja paremmin esimerkiksi niska- ja olkapääsäryistä kärsiville, sillä jousitus pehmentää menoa, koska sauva ei tömähdä maahan täydellä teholla.

Jousi keventää polviin ja lonkkiin kohdistuvaa tärähdystä ja painetta.

Kalorinkulutus nousee 77 prosenttia tavalliseen kävelyyn verrattuna ja BungyPump-kävely aktivoi 90 prosenttia lihaksista.

Sauvojen hinta tietysti kiinnosti kokeilijoita. Hinnaltaan sauvat ovat reilun satasen maksavat mutta pituutta on helppo säätää eli yksillä sauvoilla voi treenata koko perhe.

Miehetkin ovat todenneet kuinka tehokasta sauvojen kanssa tehty lenkki on ja voimasauvojen kanssa tehty lyhyempikin lenkki jo tuntuu kehossa. Kovempaa menoa kaipaavat voi juosta ja tehdä moniloikkia, askelkyykkyjä sauvojen kanssa.

Kuntoilusauvojen ensi kokeilun lainaus mahdollista

Mahdollisuus on myös käydä lainaamassa Alajärven liikuntatoimistosta BungyPump- kuntoilusauvoja ja kokeilla millaiset ne on käyttää, ennen kuin tekee oman hankintapäätöksen.

Alajärven liikuntatoimistossa on tällä hetkellä kuudet parit sauvoja. Ottamalla Kirstiin yhteyttä, niin voi tehdä varauksen!

Kirsti Kivelä

MAINOS
Edellinen artikkeliOta syksyinen kuva ja osallistu arvontaan!
Seuraava artikkeliErkki Kuoppala aloitti Järviseudun OP-Kiinteistökeskuksen vastaavana hoitajana