Heikki Klemetin perintö elää Kuortaneella

Mainos[adrotate banner="3"]

Tänä vuonna vietetään kuortanelaissyntyisen Heikki Klemetin (1876-1953) syntymän 140-vuotisjuhlavuotta.

Klemetti tunnettiin monipuolisena säveltäjänä, sanoittajana, kirjailijana, tutkijana ja erityisesti kuoronjohtajana.

MAINOS

Klemetin juhlinta alkoi jo tämän vuoden helmikuussa, jolloin hänen syntymäpäivänään 14.2. Heikki Klemetti -seura järjesti Vetelin poikakuoron konsertin johtajanaan Simo Kangas. Heinäkuussa yhteislauluväki kokoontui kesäiseen Klemetti-museoon laulamaan Klemetin tunnetuimpia lauluja.

Heikki Klemetti -seuran nykyinen puheenjohtajana toimii niin ikään Kuortaneelta lähtöisin oleva harmonikkataituri ja vastikään musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta valmistunut Markku Lepistö.

– Pidämme tärkeänä, että Heikki Klemetin elämäntyötä käsitellään monipuolisesti ja avoimesti. Hänen taitonsa kuoronjohtajana tietävät useammat, mutta monille on jäänyt tuntemattomaksi ne moninaiset muut kiinnostuksen kohteet, joita Klemetillä oli.

– Itse pidän erittäin hienona asiana Klemetti-seuran olemassaoloa ja sen toimintaa. Yhdistyksellämme on myös paljon uusia suunnitelmia tulevien vuosien tutkimus- ja julkaisuaiheiksi. Mutta sitä ennen toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi itse seminaariin Kuortaneelle.

Juhlavuosi huipentuu 30.9.-2.10. Heikki Klemetti -seuran järjestämällä Juhlaseminaarilla Kuortaneella.

Seminaarin päätapahtumapaikkana on Kuortaneen kunnantalo. Seminaarin aikana on tilaisuus kuulla esitelmiä ja konsertteja, tutustua valokuva- ja videonäyttelyyn sekä vierailla Klemetti-museossa.

Juhlaseminaarin pääluennoitsijana lauantaina 1.10. kello 12 on Sibelius-Akatemian musiikin historian professori Veijo Murtomäki, joka valottaa monipuolisesti Heikki Klemetin työtä ja aikakautta. Toinen mielenkiintoinen luentokonsertti kuullaan lauantaina 1.10. kello 15:00, kun maamme kansanmusiikin ykkösviulisti Arto Järvelä pitää luentokonsertin kunnantalon valtuustosalissa.

Arto Järvelän aiheena ovat erityisesti Heikki Klemetin Elias Tallarilta 1900-luvun alussa tallentamat viulusävelmät. Seminaariviikonloppu päättyy sunnuntaina 2.10. kello 14 Urheiluopiston Pallohallissa pidettävään maineikkaan helsinkiläisen Ylioppilaskunnan Laulajien konserttiin.

YL:n laulajien johtajana on Pasi Hyökki. Lippuja tähän konserttiin on saatavilla ennakkoon Kuortaneen Nuorisotoimesta sekä lipputoimisto.fi -palvelusta.

MAINOS
Edellinen artikkeliPuinnit maakunnassa loppusuoralla
Seuraava artikkeliLehtimäen opiston opiskelijakunta aktiivisena – kirpparilta monenlaista ostettavaa!