6.9 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Lokakuun kahdeksas kuuluu Kuulle!

Suomi osallistuu ensimmäistä kertaa Nasan kansainväliseen Observe the Moon Night -teemapäivään, kun Evijärven Taivastelijat ry ja Järviseutu-Seuran OutdoorsLife-hanke järjestävät Evijärven tähtitornilla Moon night -tapahtuman lauantaina lokakuun 8. päivänä.

tahti2

Yhteistyössä ovat mukana Arctic Planetary Science Institute ry, Evipartio ja Aisaparin Kylille-hanke.

MAINOS

Kansainvälisen teemapäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta Kuusta ja kaikkeen siihen liittyvästä sekä havainnoida Kuuta samana päivänä eri puolilla Maapalloa.

Evijärvellä tapahtuma alkaa jo kello 14 iltapäivällä ja jatkuu Kuun tutkiskelun merkeissä pitkälle iltaan.

Kello 15 alkaen FT Teemu Öhman pitää luennon Kuusta ja esittelee ja Nasan planeettakuva-arkistoa, erityisesti Lunar Orbiter- ja Apollo-lentojen tuloksia.

Kello 17 päästään tutustumaan kauhavalaisten Kuun kuvaamisen eksperttien Elina Lahden ja Oskari Syynimaan kauniisiin kuukuviin.

Samalla on hyvä tilaisuus päästä keskustelemaan kuuharrastuksesta. Pitkin iltaa pääsee jokainen itsekin havainnoimaan Kuuta tähtitornin kaukoputkien kautta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille yli kunta- ja ikärajojen.

Evijärven tähtitieteen yhdistyksen tähtitorni löytyy mäeltä Kirkkotie 419 kohdalla. Taivastelijat-yhdistys täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja tapahtuma on osa juhlavuoden ohjelmaa.

Evipartio pitää puffettia ja paistaa muurinpohjalettuja.

USA:ssa teemapäivää on vietetty vuodesta 2009 lähtien ja vuodesta 2010 saakka on mukana ollut yli 40 maata, nyt myös Suomi. Tule mukaan koko perheen voimin ja ota ystävätkin mukaan!

Tässä linkki kansainväliseen tapahtumaan: http://www.observethemoonnight.org/.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät