0.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

JPYP:n ja Finnveran yhteistyö syvenee –yrittäjä saa palvelun yhdeltä luukulta

Finnvera Oyj:n Pohjanmaan alue ja Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy ovat tänään allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on edistää yrittäjyyttä, uusien yritysten syntymistä, aluetalouden kehitystä, Finnveran rahoituspalvelujen tunnettuutta ja saatavuutta sekä parantaa yritystä perustavien asiakkaiden neuvontaa ja palvelua.

Sopimus täydentää ja syventää jo aikaisemmin toiminutta yhteistyötä.

MAINOS

Yhteistyön tavoitteena on tukea pienyrittäjien, erityisesti alkavien yrittäjien, liikeideoiden kehittämistä ja yritystoiminnan käynnistämistä sekä edistää Finnveran yritystutkimusta ja rahoituspäätösten valmistelua.

JPYP:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa kertoo, että keskustelu asiasta käynnistyi jo keväällä. Finnveran taholta esitettiin, että JPYP voisi toimia lausunnonantajana tilanteessa, jossa sen asiakas ilmoittaa hakevansa Finnveran rahoitusta.

Tuolloin JPYP:n yritysneuvoja laatii Finnveran päätöksenteon tueksi asiakasyrityksen toimintaedellytyksistä ja yrittäjän yrittäjäominaisuuksista lausunnon määrämuotoisella lomakkeella.

Finnvera käyttää saamiaan lausuntoja aloittavien pienyritysten rahoitushakemusten käsittelyssä. Finnvera myös ohjaa alkavia yrittäjiä käyttämään JPYP:n palveluja.

– Finnvera tekee rahoituspäätökset itsenäisesti, mutta koska rahoitamme noin 3500 aloittavaa yritystä vuosittain, niin käytämme mielellämme seudullisia asiantuntijoita lausunnonantajina, sanoo Finnvera Oyj:n Pohjanmaan alueen aluejohtaja Kari Hytönen.

– Saamme heiltä arvokasta tietoa ja paikallista näkemystä, johon myös hyvin pitkälle luotamme.

Alkavaksi yritykseksi Finnverassa lasketaan yritykset, joiden rekisteröintipäivästä on alle kolme vuotta. Tänä päivänä useimmat yritykset ovat yhden tai enintään kaksi henkilöä työllistäviä ja uusia yrityksiä syntyy eniten palvelualalle. Tyypilliset rahoitusratkaisut ovat 10000-50000 euroa.

Finnveran asiakkuuspäällikkö John Erickson muistuttaa, että lausuntoyhteistyö täydentää myös JPYP:n palvelujen yritysneuvontaa rahoituspuolelle. Yrittäjälle etuna on se, että hän tapaa asiantuntijan JPYP:llä ja asia etenee Finnveralle siitä suoraan ilman, että hänen tarvitsisi tavata vielä jotakuta toista lausunnonantajaa.

Finnvera rahoittaa pieniä

Finnveran maine suurten hankkeiden rahoittajana on osittain vääristynyt, sillä valtaosa rahoituspäätöksistä koskee pieniä yrityksiä. Alajärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Markku Sillanpää haluaa oikaista tätä kuvaa, sillä kaksi kolmasosaa Finnveran asiakkaista on pieniä yrityksiä.

– Järviseudullekin Finnveran lainoja ja takauksia myönnetään vuosittain useita kymmeniä. Euromääräisesti alueelle vuosittain myönnettävien rahoitusten yhteissummat vaihtelevat 1,5 miljoonasta kuuteen miljoonaan. Viime vuonna oltiin 1,5 miljoonassa, kun taas tänä vuonna ensimmäisen kuuden kuukauden aikana rahoitusta alueelle myönnettiin jo 1,9 miljoonalla, Hytönen kertoo.

Finnvera rahoittaa yrityksiä, jotka eivät harjoita maa- ja metsätaloutta tai perustajaurakointia. Aloittavat yritykset ovat keskeinen painopistealue, mutta myös kasvuyritykset, kansainvälistyvät ja omistajaa vaihtavat yritykset ovat Finnveran asiakkaita.

Yritystä perustavien tai sitä pian perustamisen jälkeen kasvattaa haluavien kannattaakin aina olla yhteydessä JPYP:n, josta löytyy asiantuntemusta ja tietoa eri vaihtoehdoista eri yritysten tarpeisiin aina yritysidean testaamisesta alkaen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät