-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lähihoitajaopiskelijat toivat virkistystä asukkaiden arkeen Venla ja Väinökodissa sekä Kultakämmenessä

Sedu aikuiskoulutuksen Alajärvellä opiskelevat 14 lähihoitajaopiskelijaa jalkautuivat tiistaina Vimpelissä Venla ja Väinökotiin sekä Alajärvellä Kultakämmeneen.

Opiskelijoiden tehtävänä oli järjestää asukkaille hemmottelupäivä, ykkösaiheena ulkoilutus. Onneksi sää suosikin tapahtumia ja ilma oli kirkas sekä syksyisen kuulas, ja kaikki halukkaat kotien asukkaat pääsivät nauttimaan syksyn väriloistosta ulkosalla.

MAINOS

Lähihoitajaopiskelijoiden opinnot ovat alkaneet vuosi sitten ja ryhmä valmistuu heinäkuun alkupuolella ensi kesänä. Opetus tapahtuu Jamin tiloissa ja harjoittelujaksoja eri työpaikoissa on kaikkiaan viisi, ne ovat kestoltaan aina kuusi viikkoa.

Opinnoissa suuntaudutaan sairaanhoitoon ja huolenpitoon, eli lähihoitajakoulutuksen aivan siihen laajimpaan suuntautumisvaihtoehtoon.

Kuortanelainen Susanna Viinikka kertoo, että ennen opiskelijaksi ryhtymistään hän on työskennellyt asiakaspalvelutehtävissä muun muassa Nesteellä ja puhelinmyyjänä. Lähihoitajaopinnot olivat olleet hänellä jo pitkään haaveena, mutta toisaalta ajatus oli ollut sekin, että töitä pitää tehdä koska niitä on.

Kun Susanna huomasi ilmoituksen Alajärvellä alkavasta koulutuksesta, hän otti yhteyttä ja kuuli, että koulutus oli suunnattu ensisijassa pitkäaikaistyöttömille.

Susanna ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan laittoi hakemuksensa menemään ja ilokseen sai kuin saikin opiskelupaikan. Ensimmäisen opiskeluvuosi on osoittanut, että ratkaisu oli aivan oikea ja nyt, 36 -vuotiaana Susanna kokee että saa viimein tehdä juuri sitä työtä, mitä haluaankin.

Tulevasta työllisyystilanteesta Susanna luottaa, että ainakin pätkätöitä tulee olemaan tarjolla ja hän onkin valmis ottamaan vastaan kaiken työn, mitä tarjotaan. Ehkäpä sitä kautta joskus löytyy myös vakituinen työ.

Susanna on iloinen siitä, että opintoihin sisältyy runsaasti harjoittelua, koska myös harjoittelujen kautta voi tehdä itsensä tutuksi monille mahdollisille työnantajille.

Kortesjärveläinen Riina Laine puolestaan vaihtoi elintarvikealan tehdastyön lähihoitajaopintoihin, eikä ole katunut. Yksitoikkoisen työn jälkeen lähihoitajaopinnot ja niihin liittyvät harjoittelut ovat osoittaneet, että oma paikka on löytynyt.

Riinalle lähihoitajaksi opiskeleminen oli niin ikään ollut mielessä jo pidempään ja hän hakikin Lapualla hieman aikaisemmin alkaneeseen koulutukseen, muttei päässyt edes haastatteluun. Alajärvelle mukaan pääsy olikin siksi todella hieno juttu, vaikka matkaa koulupäivinä tuleekin paljon.

Harjoittelujaksot voi kuitenkin tehdä lähempänä kotia ja toisaalta, nyt opinnot ovat jo yli puolen välin, joten voiton puolella ollaan!

Riina ja Susanna olivat järjestämässä hemmottelupäivää Venla ja Väinökodissa, jossa asukkaat Veikko Lakanen, Hannu Hämäläinen ja Tauno Lehti pääsivät naisten kanssa kävelyreissulle kodin ympäristöön. Hannu jaksaa vielä reippaasti kävellä itse, mutta Veikko ja Hannu saivat naisilta tuolikyytiä.

Hurttia huumoria viljelleet miehet olivat silmin nähden iloisia siitä, että taloon saatiin vierailulle nuoria ja nättejä naisia, joilla oli aikaa lähteä kiireettömälle ulkoilureissulle ja jutella ulkomaailman kuulumisia. Tulipa siinä samalla selvitettyä naisten siviilisäätykin ja vähän vinkkailtua, että Venla ja Väinökodissa asuu oikein mukavia miehiä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät