Teemahankkeet avautuivat haettavaksi – nyt ne pikkolot tulevat taas!

Mainos[adrotate banner="3"]

Aisapari on rahoittanut toimintansa aikana jo satoja hankkeita. Pienet – muutaman tuhannen euron hankkeet jäävät kuitenkin normaalin hankerahoituksen ulkopuolelle. Tähän ongelmaan Aisaparin ratkaisu on Pikkolo -teemahankkeet.

Niillä voidaan rahoitusta ohjata myös tällaisiin pieniin mutta tärkeisiin toimenpiteisiin.

MAINOS

Aisaparin on käynnistänyt kolme uutta teemahanketta. Teemahankkeet ovat Pikkolo IV, eli pienet hankinnat ja investoinnit, Pysy polulla -hanke, joka on tarkoitettu luontopolkujen ja retkeilyreittien opasteitten kunnostamiseen sekä kolmantena Juhlavuosi 100 -hanke eli itsenäisyyden juhlavuonna toteutettaville tapahtumille ja tempauksille avattu haku.

Teemahankkeeseen osallistuminen eroaa tavallisesta Leader-rahoitteisen hankkeen toteutuksesta.

– Rahoituksen hakemiselle ja toimenpiteen toteuttamiselle on rajattu aika, johon ei voi tehdä muutoksia. Samoin tuen maksuun hakemiselle on määräaika, jota on noudatettava, kertoo Eeva Arpala.

Hakemuksia otetaan vastaan 30.11. kello 15 saakka, jonka jälkeen Aisapari valitsee hakemuksista rahoitettavat toimenpiteet.

Aisapari järjestää toimenpiteiden toteuttajille yhteistä koulutusta, neuvontaa ja raportointia. Jo hakuvaiheessa kannattaa kysellä neuvoja ja tulla vaikka kirjastoissa loka-marraskuun vaihteessa pidettävälle kierrokselle.

Aisapari on tavattavissa perjantaina 28.10. Vimpelin ja Evijärven kirjastoissa, maanantaina 31.10. Kortesjärven ja Lehtimäen kirjastoissa kello 15-19.

Marraskuussa kierros jatkuu tiistaina 1.11. Alajärven ja Alahärmän kirjastoissa, keskiviikkona 2.11. Kauhavan ja Lapuan kirjastoissa, sekä torstaina 3.11. Lappajärven ja Ylihärmän kirjastoissa, aina kello 15-19.

Pienet hankinnat ja investoinnit

Pikkolo -hankkeista on saatu Aisaparin alueella hyviä kokemuksia. Nyt avattu Pikkolo IV kohdistuu aikaisempien hankkeiden tapaan kylien ja yhdistysten pieniin hankintoihin ja investointeihin.

Tarkoituksena on parantaa asukkaiden mahdollisuuksia kokoontua yhteen, harrastaa ja liikkua.

Pysy polulla

Aisaparin alueella on kymmenittäin luontopolkuja, patikkareittejä, kuntopolkuja, ratsastusreittejä ja kelkkareittejä, jotka ovat niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin käytössä.

Opasteiden ajantasaistaminen ja uudistaminen parantaa luonnossa liikkuvien turvallisuutta. Hyvin opastettuja reittejä on ilo markkinoida ja niillä on mukava kulkea.

Pysy polulla -hanke on investointihanke, jonka toimenpiteitä ovat polkujen ja reittien opastuksen suunnittelu ja toteuttaminen. Lopuksi valmiille reiteille voidaan tehdä virallinen reittiluokitus.

Juhlavuosi 2017

Juhlavuosi 100 -teemahankkeella voidaan tukea tapahtuman, tempauksen tai juhlan suunnittelua ja toteutusta. Teemahanke on hyvän yhteistyön ja tapahtumajärjestämisen oppimisen alusta.

Teemahankkeen ajatuksena on koota yhteen paikallisia tapoja, joilla voi juhlistaa 100 vuotta täyttävää Suomea.

– Nyt nostetaan esiin paikallisia vahvuuksia ja synnytetään uusia perinteitä, innostaa kehittämissuunnittelija Päivi Kultalahti.

Hankkeeseen osallistuville pidetään yhden illan koulutus tapahtumajärjestämisestä.

Järjestettävän tapahtuman pitää olla uusi ja se tulee järjestää vuoden 2017 aikana. Tapahtuma linkitetään Suomi 100 -juhlavuoteen.

Kaikki mukaan!

Teemahankkeiden rahoitus on tarkoitettu Aisaparin alueen rekisteröidyille yhdistyksille. Hakuohjeet ja lomakkeet löytyivät Aisaparin kotisivuilta.

– Teemahanke on hyvä tilaisuus harjoitella hanketoimintaa: kustannuksiltaan 500–10 000 euron hankkeisiin uskaltautuvat myös uudet toimijat, toivoo kehittämissuunnittelija Eeva Arpala.

MAINOS
Edellinen artikkeliKutsu Australiaan on uskon hyppy!
Seuraava artikkeliVielä ehtii istuttaa kukkasipulit