Kutsu Australiaan on uskon hyppy!

Mainos[adrotate banner="3"]

– Australian kansalaisuus on totta kohdallani, jonka mahdollisti se, että äitini on syntynyt Australiassa ja hänellä on kaksoiskansalaisuus. Perheen kohdalla viisumiprosessi helpottuu kansalaisuuteni myötä, iloitsee Aapo.

Myös lapset Nooa (4 vuotta) ja Selma (2,5 vuotta) odottavat lähtöä innolla. Nooan mielestä pehmoleluista ainakin Angry Birdsit lähtevät reissuun mukaan!

MAINOS

Australian Sydneyssä asukkaita on 4,5 miljoonaa ja Etelän Ristin seurakunnan pappilasta, jossa Kaivosojat asustavat, matkaa ydinkeskustaan on noin 20 kilometriä.

Alajärven seurakunnassa ja erityisesti Lehtimäen kappeliseurakunnan pappina toimineen Aapon silmiin osui viime syksyn papin hakuilmoitus Australian luterilaiseen kirkkoon, Etelän Ristin seurakuntaan Sydneyssä.

– Vähitellen koko perhe lämpeni ajatukselle. Haastattelussakin olimme yhdessä Sannan kanssa, ja tilanteesta jäi hyvä olo. Olemme pitkin vuotta käyneet Kirkkohallituksen järjestämiä ulkomaantyön koulutuksia.

– Erityisen hyvältä on tuntunut se, kuinka Suomen kirkko on huomioinut koko perheen lähtökoulutuksessa. Seurakuntatyötä tehdäänkin koko perheenä sitten Sydneyssä.

Kaunokintiellä Alajärvellä idyllisessä ja kauniissa kodissa asuvat Kaivosojat sanovat, että lähdössä on haikeat puolensa. Heidän monet ystävät jäävät tänne ja pitää myös luopua useista asioista.

Sanna jää erityisopettajan työstään virkavapaalle, ja kertoo jo nyt ikävöivänsä oppilaita ja työtovereitaan. Mutta taas kirkon perustehtävän, lähetystyön, keskellä Kaivosojat kokevat olevansa sanan varsinaisessa merkityksessä kutsuttuja perheenä ja ihmisinä Australiaan ja Sydneyhin. Lähtö on Jumalan johdatusta.

Lähtöjuhlia

Lähtö ajoittuu marraskuun tai joulukuun tienoille. Viimeisen jumalanpalveluksen Aapo toimittaa Alajärvellä mikkelinpäivän perhekirkossa huomenna sunnuntaina 2.10 kello 13, jonka jälkeen juodaan lähtökahvit seurakuntatalolla.

Ennen sitä kuitenkin juhlitaan Sannan ja Aapon perheen lähtöä Australiaan jo tänään lauantaina 1.10. laadukkaan gospel-musiikin parissa Lehtimäen kirkossa kello 17.

– Kyseessä on muusikkoystäviemme konsertti ja mukana on monille tuttuja gospel-musiikin taitajia. Kutsumme kaikkia seurakuntalaisia, tuttuja ja ystäviä mukaan iltaan, jossa on myös puhetta ja ajatuksia lähdön kynnyksellä.

– Haluamme kiittää kaikkia tuttujamme ja ystäviämme täällä. Tulemme teitä kaikkia kovasti kaipaamaan, toteavat Kaivosojat yhdestä suusta.

Tiina Paalijärvi

MAINOS
Edellinen artikkeliKesämökkimurrot lisääntyvät syksyisin
Seuraava artikkeliTeemahankkeet avautuivat haettavaksi – nyt ne pikkolot tulevat taas!