0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Eero Nelimarkka 125 vuotta!

Nelimarkka-museo juhlistaa perustajansa Eero Nelimarkan 125:ttä syntymäpäivää kakkukahveilla maanantaina 10.10. kello 15-19.

Eero Nelimarkka, Omakuva, 1922.
Eero Nelimarkka, Omakuva, 1922.

Kakkukahveille on vapaa pääsy ja samalla voi tutustua Eero Nelimarkan sekä italialaisen nykytaiteen näyttelyihin.

MAINOS

Ohjelmassa on myös harmonikkataiteilija Heikki Jokiahon soittamaa harmonikkamusiikkia kello 18 alkaen sekä nonstop-työpaja, jossa toteutetaan 125 akvarellipostikorttia. Kortin kääntöpuolelle voi kirjoittaa terveiset ystävälle tai sukulaiselle.

Teoksista tehdään suuri yhteinen taideteos ja museo postittaa teokset työpajaan osallistuneiden puolesta Nelimarkan juhlapostimerkillä varustettuna.

Lapsille Nelimarkka-aiheista nukketeatteria

Nukketeatteri Sytkyt on valmistanut SKR:n Etelä-Pohjanmaan rahaston myöntämän apurahan tuella Eero Nelimarkan elämästä kertovan nukketeatteriesityksen ”Sivellinsatu”.

Kaikille avoimet esitykset järjestetään Nelimarkka-museossa sunnuntaina 9.10. kello 14 ja 15. Esityksiin on vapaa pääsy. Lisäksi Sivellinsatu esitetään Alajärven, Vimpelin ja Soinin päiväkodeille.

”Sivellinsatu – Eero Nelimarkka Alajärvellä” kertoo sadun avulla taiteilijan lapsuudesta ja taiteilijaksi kasvamisesta.

Nukketeatteri Sytkyt on Juha Laukkasen ja teatteriteknikko Arto Ollikaisen kiertävä ammattiteatteri. Sytkyt perustettiin 30 vuotta sitten ja nykyään esityksiä järjestetään niin koti- kuin ulkomailla.

Vuosittain esityksiä on lähes 250 kappaletta, mm. päiväkodeissa, lastenjuhlissa ja sairaaloissa. Kaikille avointen esitysten lisäksi Sivellinsatu esitetään Järvi-Pohjanmaan alueen päiväkodeille.
Juha Laukkanen on valittu myös Unicefin hyväntahdon lähettilääksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät