12.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Vimpelin Vedon korisliiganaiset valmiina kotiavaukseen

Kolmannen kautensa naisten korisliigassa aloittanut Vimpelin Veto kohtaa tänään keskiviikkona kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Vimpelin liikuntahallilla sarjanousija Helmi Basketin Helsingistä.

Naisten maajoukkuetta valmentavan Pekka Salmisen luotsaama joukkue koostuu juniori-ikäluokkien maajoukkuetähdistä, joista ainakin Helmi Tulonen ja Selina ovat esiintyneet myös naisten maajoukkueessa.

Viime kaudella runkosarjassa kolmanneksi yltänyt, mutta puolivälierissä suoraan 3-0 Äänekosken Huimalle hävinnyt Veto on uusinut tälle kaudelle kokoonpanoaan.

MAINOS
Uusina pelaajina Vedon riveissä nähdään Lele Hardy, vasemmalla Ashley Luke, takana Olivia Nash ja oikealla Noora Järvikangas.
Uusina pelaajina Vedon riveissä nähdään Lele Hardy, vasemmalla Ashley Luke, takana Olivia Nash ja oikealla Noora Järvikangas.

Viime kauden jenkkipelaajista Lele Hardy jatkaa Vedossa ja hänen lisäkseen Vedon jenkkiosastoa tulevat täydentämään Ashley Luke ja Olivia Nash.

Heidän lisäkseen Vetoa vahvistaa viime kaudella Forssan Alun liigajoukkueessa pelannut Noora Järvikangas.

Vedon valmennuksesta vastaa tälläkin kaudella kolmikko Jarkko Havu, Jukka-Pekka Kujala, Erkki Ventilä.

Jarkko Havun mukaan Vedon tämän kauden vahvistusten hankinnassa on pyritty erityisesti juoksuvoiman lisäämiseen.

– Kahdella edellisellä kaudella se on ollut suurin pelillinen ongelmamme, myöntää Havu.

– Mikäli aiomme päästä kuuden parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin ja myös menestyä niissä on meillä oltava riittävä juoksuvoima kahden suunnan pelaamisen onnistumiseksi, paaluttaa Havu joukkueensa tämän kauden pelillisiä tavoitteita.

Kauden kilpailulliseksi tavoitteeksi Veto on Havun mukaan asettanut sijoittumisen runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon ja seuran ensimmäisen pudotuspelipelivoiton ottamisen.

Naisten korisliiga pelataan kaudella 2016-2017 kymmenen joukkueen kolminkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 27 ottelua.

Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta selviävät pudotuspeleihin. Sijoille 1-2 sijoittuneet joukkueet etenevät suoraan välieriin ja sijoille 3-6 sijoittuneet pelaavat puolivälierät kahdesta muusta välieräpaikasta ”paras viidestä” -systeemillä.

Vedon kauden ensimmäinen kotiottelu alkaa Vimpelin liikuntahallilla tänään keskiviikkona kello 18.30. Paikan päällä on myös Kainuusta paluun kotiin tehnyt ”Poika” sekä Vedon Suomenmestareita.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät