-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Alajärven frisbeegolf -rata on nyt avattu!

Alajärven frisbeegolf -rata on nyt valmis ja kovaa käyttöä vailla!

Liikuntapaikkojen hoitaja Juha Vasu kertoo, että viralliset merkit on vielä korvattu väliaikaisilla, mutta syksyn aikana kunnon merkitkin vielä saadaan paikalleen.

MAINOS

Radalle voi kuitenkin nyt mennä hiomaan taitojaan, sillä se saatiin valmiiksi eilen torstaina. Rata sijaitsee keskustan kuntoradan läheisyydessä.

Uutta rataa pääsi ensimmäisenä testaamaan Kivijärveltä kotoisin oleva, Jamilla opiskeleva Antti Kotilainen, joka on harrastanut lajia kolmen vuoden ajan.

Laji on nuorella miehellä jo hyvin hyppysissä, sillä hän on voittanut parigolfin alle 18 -vuotiaiden SM -hopeaa viime vuonna ja tänä vuonna hopea kirkastettiin kullaksi. Parina Antilla on ähtäriläinen Tuomas Autio.

Alajärven rataa Antti kiittää aloittelijaystävälliseksi, mutta reitin varrelta löytyy myös vaativampia väyliä. Väyliä radalla on kaikkiaan 18, eli se on täysimittainen. Rata on kaikkiaan noin 1,8 kilometriä pitkä ja se kulkee isolta osin metsässä.

– Isoja puita radan alta on kuitenkin kaadettu noin sata runkoa, Vasu kertoo.
Radan suunnittelusta ovat vastanneet ammattilaiset, mutta se on toetuettu kaupungin omana työnä.

Keskustan pururadalla kuntoilevien ei tarvitse pelätä metsästä sinkoavia kiekkoja, sillä pururadan käyttäjät ovat aina etuajo-oikeutettuja ja heittäjät väistävät heitä.

Ensi kesälle liikuntatoimi järjestää lajista kursseja, jotta uudetkin frisbeegolfaajat pääsevät perehtymään lajin saloihin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät