25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Monipuolinen festivaali luvassa Luoma-aholla

Kyläelokuvafestivaalin tämänvuotiseen lyhytelokuvakilpailuun kertyi kaikkiaan 17 elokuvaa.

Tarjonta oli laadultaan jopa monipuolisempi kuin aiempina vuosina: ympäri Suomen saatiin videoita, joilla maaseudun tarinaa kerrottiin niin draaman, dokumentin kuin fiktionkin kautta. Näkemystä on puettu myös musiikin, diashown ja jopa runon muotoon.

MAINOS

Elokuvat ovat entistä tiiviimpiä ja lyhyempiä, ja huumoria viljeltiin laajalti. Elokuvan tekijöinä ovat edustettuina kaikki ikäryhmät.

Yleisölle on luvassa herkullinen kattaus festivaalipäivänä, sillä finaalinäytökseen on valittu kaikkiaan seitsemän ehdokasta. Finalistien joukosta pääpalkinnon voittajan valitsee dokumenttiohjaaja Markku Heikkinen, joka kertoo myös omasta työstään elokuvan ja radion parissa.

Markku Heikkinen on tehnyt dokumenttielokuvia yli kahdenkymmenen vuoden ajan, ja tunnetuksi hän on tullut erityisesti Talvivaara-dokumentistaan.

Kyläelokuvafestivaali käynnistyy lauantaina 29.10. kello 15 Luoma-ahon nuorisoseuralla Alajärvellä. Lapsille alkaa ohjelma Luoma-ahon koululla jo kello 14, jolloin perheen pienimmät ja miksei vähän isommatkin pääsevät nauttimaan Pikku Aasin Nukketeatterin esityksestä.

Oman kylän elokuva esitetään kilpailutöiden jälkeen ja sen on koostanut Hannu Luoma-aho. Festivaalin juontaa Pekka Pohjoispää.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Luoma-ahon kylän kanssa yhteistyössä Aisaparin Kylille- ja Digiperintöhankkeet sekä Alajärven kaupunki. Tapahtuma on tukenut myöskin Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto.

Kannattaa lähteä kauempaakin viettämään viihtyisää lauantaita Luoma-aholle! Festivaaleille on vapaa pääsy.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät