Syyslomaviikolla tapahtumia Pokemon Go:sta lasten discoon!

Syksy etenee vääjäämättä kohti koulujen syyslomaviikkoa ja perinteisen tavan mukaan paikalliset toimijat; Alajärven Nuorisopalvelut, 4H -yhdistys sekä kirjasto yhdistävät voimiaan tarjotakseen koululaisille monipuolista tekemistä viikon ajaksi.

Oskari Viitakangas nuorisopalveluista sanookin, että tavoite on tarjota jokaiselle jotakin. Nuorten ideoita on kuultu ja niitä toteutetaan mielellään, mutta samalla Oskari vinkkaa että myös vanhemmat voivat kertoa hänelle toiveistaan, jos tarvetta jollekin toiminnalle koulujen loma-ajoille olisi.

MAINOS

Syyslomaviikko starttaa 14.-15.10. Vinttilaneilla, joiden jokainen osallistujapaikka on jo täytetty. Maanantaina 17.10. luvassa on 4H:n järkkäämä retkipäivä Salamajärven kansallispuistoon, jossa tarjolla on erimittaiset reitit eri-ikäisille osanottajille. Retkelle ilmoittaudutaan 4H:lle.

Tiistaina 18.10. Lehtimäen Nuorisoseuralla on Puuhapäivä alakouluikäisille. Päivä kestää kello 10-16 ja vitosen osallistumismaksulla saa paitsi monipuolista tekemistä leikkien, liikunnan ja askartelun muodossa, myös ruokailun. Iltapäivällä kello 15-16 on luvassa kaikille avoin taikuriesitys, johon pääsee kahden euron osallistumismaksulla.

Päivän järjestää 4H ja Nuorisopalvelut, ilmoittautumiset 4H:lle.
Alajärven Nuorisovintillä on tiistaina kello 15-20 illalla paikalla Etsivä nuorisotyö antamassa vinkkejä opiskeluun ja työnhakuun. Tarjolla on myös tortillaa, leffaa ja biljardia.

Keskiviikkona Lehtimäen kirjastolla järjestetään kysytty Pokemon Go päivä kello 14-16. Päivässä tutustutaan Pokemon go -peliin ja järjestetään aiheesta mm. askartelua ja kisoja. Tarjolla on mehua, keksiä ja karkkeja. Järjestäjinä toimivat 4H, Nuorisopalvelut ja kirjasto. Mukaan voi tulla ilmoittautumatta.

Torstaina 20.10. Nuorisopalvelut järjestää nuorten toivoman ilmakuulasodan Alajärvellä kello 12-15. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa ja mukaan haluavien tulee olla yhteydessä Oskariin. Tapahtuma on ilmainen jos osallistujalla on omat varusteet, muilta peritään kympin varustevuokra.

Samana iltana Alajärven Nuorisoseuralla on kello 17-20 alakouluikäisten disco, jossa lastenmusiikkia soittaa ihan oikea dj. Ohjelmassa on mm. tanssikilpailuja, onnenpyörää, kasvomaalausta, kioskia ja muuta mukavaa.

Ilta järjestetään yhteistyössä 4H:n kanssa ja sitä puuhaamassa ovat nuoret Eve Pitkäkangas, Venla Hautala ja Essi Pitkäkangas, jotka saivat idean hommaan viime kesän GCDC -leiriltä. Siellä disco oli tosi suosittu ja tytöistä tuntui sille, että hyvän idean voisi ottaa uuteenkin käyttöön.

Perjantaina 21.10. luvassa on perinteinen yönuoppari 13-18 vuotiaille kello 18-24. Illassa on 4H:n Bisnes cafe -ideointi-ilta, jossa saa tietoa 4H yrityksistä ja kerhoista. Tarjolla on pitsaa ja brutaalipokeria pelataan kello 19. Leffat katsellaan kello 19 ja 22. Luonnollisesti illassa pelataan myös biljardia ja NHL17 -peliä sekä bingoa.

Lehtimäellä nuorisotilat ovat avoinna syyslomaviikolla keskiviikkona kello 17-20, jolloin ne on suunnattu 10-17 -vuotiaille Nuorisotoimen pyörittämänä ja perjantaina kello 18-22, suunnattuna 13-20 -vuotiaille. Perjantai-iltoja vetävät Lions Club Lehtimäki ja Lehtimäen Jyske.

Illat Lehtimäellä käynnistyivät viime viikolla ja mukaan toivotaan yhtälailla nuoria kuin oli kevätkaudellakin, jolloin porukkaa oli tosi hyvin.

Uutta Lehtimäellä on nyt se, että nuorisotiloihin on saatu kunnon langaton verkko, joka mahdollistaa netissä pelaamisen sekä uusi ilmakiekko -peli ja pleikkari 4!

Mimmitoimintaa, nuorisovaltuustoa ja välkkäritoimintaa…

Toimintaa Alajärvellä on syyslomaviikon ulkopuolellakin. Yksi tällainen on Mimmit -toiminta, joka jatkuu keskiviikkoisin kello 15.30-18.30 ainakin jouluun saakka.

Eve ja Essi Pitkäkangas toivovat, että porukkaan saataisiin lisää tyttöjä, jotta toiminta jatkuisi edelleenkin. Nyt mukana on ollut viisi 12 -vuotiasta tyttöä, mutta mukaan saa tulla nuorempiakin.

Illoissa tehdään tyttöjen juttuja, leivotaan, leikitään, lakataan kynsiä ja katsotaan leffoja.

Nuorisovaltuusto on tavoitteena saada toimintaan Alajärvellä viimeistään vuoden alusta. Oskari kertoo, että koolla on jo hyvä 14 hengen porukka aloittamaan työtä ja marraskuun alussa järjestetään heille koulutus, johon kuka tahansa saa tulla tutustumana näihin nuoriin ja kertomaan ajatuksiaan.

Norten itsensä järjestämää välkkäritoimintaa tarjotaan edelleen Alajärven kouluille. 16 -vuotiaat lukiolaiset Annika Ränkimies ja Elmeri Antila ovat jo käyneet Alakylällä, Ylikylällä, Uusikylällä ja Taimelassa järkkäämässä mukavaa, liikunnallista toimintaa ja nyt kun vain muutama alakoulu on enää jäljellä, voivat myös ne koulut joissa on jo käyty, olla uudelleen asiassa yhteydessä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version