1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Asumisoikeusyhdistyksen kerrostalohanke etenee Alajärvellä

Järvi-Pohjanmaan Asumisoikeusyhdistyksen Alajärvelle käynnistämä kerrostalon rakennushanke on edennyt niin, että lähiviikkojen aikana kaikilla kiinnostuneilla on jo mahdollisuus tehdä ennakkovaraus omaan asuntoonsa.

Sitä ennen taloa rakentamaan ryhtyvä Lakea Oy on yhteydessä kaikkiin ennakkokiinnostuksensa ilmaisseihin ja heillä on mahdollisuus tehdä oma varauksensa. Tämän jälkeen mahdollisuutta tarjotaan myös kaikille muille erillisessä tilaisuudessa, joka järjestetään Alajärvellä parin viikon kuluttua.

MAINOS
Järvi-Pohjanmaan Asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Aho kertoo, että rakennustöihin on tarkoitus päästä keväällä.
Järvi-Pohjanmaan Asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Aho kertoo, että rakennustöihin on tarkoitus päästä keväällä.

Rakennushanketta esiteltiin torstaina kaupungintalolla. Yhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Aho totesi, että tavoitteena on rakentaa ns. miljoonatontille Alajärven keskustaan viisikerroksinen kerrostalo, Asunto-osakeyhtiö Alajärven Koivupuisto. Rakennustöihin on tarkoitus päästä keväällä.

Kaupungin hallintojohtaja Tero Kankaanpään mukaan tontin kaavamuutos on tarkoitus saada valmiiksi viimeistään alkuvuodesta ja kaupunki on halukas joko myymään tai vuokraamaan tontin tarkoitusta varten. Tontti, joka sijaitsee Alvariinin takana Paavolantien puolella, on kooltaan 3400 neliötä.

Alustavat luonnokset kohteesta on laatinut arkkitehti Jyrki Tuomela Lakean Oy:n toimeksiannosta. Kerrostalon yhteyteen on suunniteltu kahta autokatosta ja talon ensimmäiseen kerrokseen tulee mm. varastoja, tekniset tilat ja kerhohuone, sekä kolme asuntoa.

Toiseen ja kolmanteen kerrokseen on suunniteltu yksiöitä, kaksioita ja kolmio.

Neljännessä ja viidennessä kerroksessa olisi suunnitelman mukaan lähinnä kolmioita ja kaksioita. Huoneistojen koot ratkeavat pitkälti sen mukaan, mistä on kysyntää.

Lakea Oy:n rakennuttajapäällikkö Ari Myllyniemi esitti alustavia arvioita kohteen asuntojen hinnoista.

Esimerkiksi keskellä taloa sijaitseva 48 neliön kaksio maksaisi noin 144000 euroa, josta yhtiölainaa olisi 70 prosenttia ja asukkaan heti maksama hinta noin 43000 euroa. Hoitovastike olisi noin 155 euroa kuukaudessa ja rahoitusvastike 528 euroa, eli yhteensä noin 683 euroa kuukaudessa.

Vastaavasti 35 neliön yksiön hinta liikkuisi 108500 eurossa, josta heti maksettava hinta olisi 32500 euroa. Hoitovastikkeen hinta 112 euroa ja rahoitusvastike 497 euroa kuukaudessa.

Myllyniemi kertoi, että nyt ollaan vaiheessa jolloin yhteyttä otetaan ennakkokiinnostuksensa ilmoittaneisiin ja heillä on mahdollisuus varata asuntonsa ensin. Näitä ennakkokiinnostuneita on ollut vajaat 20. Sen jälkeen järjestetään varauspäivä muille kiinnostuneille. Varauksesta peritään tuhannen euron varausmaksu.

Paikalle tiedotusta hankkeesta kuulemaan oli tullut runsas joukko kuulijoita, jotka kävivät vilkkaan keskustelun hankkeesta. Parannusehdotuksia löytyi mm. hissin kokoon ja yhteissaunaan liittyen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät