24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Lappajärveltä lähihoitajia 10 vuotta

Koulutuskeskus Sedun Lappajärven opetuspisteen 10 -vuotissynttäreitä vietetään avointen ovien merkeissä torstaina 27.10. kello 12-17.30.

Päivän aikana lähihoitajaopiskelijat esittelevät koulutusta, antavat työnäytöksiä ja toteuttavat vierailijoille hemmotteluhoitoja.

MAINOS

Lappajärven lähihoitajakoulutus valittiin vuonna 2013 vuoden oppilaitokseksi Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin valtakunnallisessa lähihoitajaseminaarissa. Valinnassaan ammattiliitto painotti tuolloin aktiivisesti tehtävää työelämän ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä.

Työelämäyhteistyö jatkuu tiiviinä edelleen. Opiskelijat toteuttavat erilaisia projekteja yhteistyökumppaneiden kanssa, järjestävät teematapahtumia ja tutustuvat työelämään Tosiduuni-päivien sekä useiden työssäoppimisjaksojen aikana.

Opiskelijat Lappajärven lähihoitajakoulutukseen tulevat oman kunnan lisäksi aivan läheltä, Evijärveltä, Kortesjärveltä, Kauhavalta, Vimpelistä ja Alajärveltä.

Muutama opiskelija tulee kauempaa maakunnan ulkopuolelta ja asuu Järviseudun ammatti-instituutti Jamin asuntolassa. Tällä hetkellä lähihoitajaopiskelijoita Lappajärvellä on 59, joista aikuisopiskelijoita 13.

Hoitoala on pitkälti naisvaltainen, mutta Lappajärven ryhmissä on vuosittain opiskellut myös muutamia alasta kiinnostuneita miesopiskelijoita.

Valmistumisensa jälkeen opiskelijat ovat työllistyneet hyvin ja työskentelevät erilaisissa sosiaali- ja terveysalan työyksiköissä. Yhä useampi pitää lähihoitajaopintoja myös hyvänä pohjakoulutuksena suunnitellessaan jatko-opintoja ammattikorkeakoulussa.

Lappajärven lähihoitajaopiskelijat toivottavat kaikki vierailijat tervetulleiksi ja pitävät kahvipannun kuumana koko päivän ajan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät