0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Jouluvaloille voi asennuttaa ulkopistorasian myös talvella

Valosarjat luovat tunnelmaa ja juhlan tuntua niin sisällä kuin ulkona. Kannattaa muistaa, että kaikki valosarjat eivät sovi ulkokäyttöön, sisälle kylläkin.

Ulkona vaaditaan kosteuden, veden ja pakkasen kestävyyttä. Ulkotilassa käytettävästä valosarjasta tuleekin löytyä IP34- tai IP44-merkintä, joka kertoo sähkölaitteen koteloinnin olevan roiskevedenpitävä.

MAINOS
Ulkovalosarjassa tulee olla IP34 tai IP44-merkintä.
Ulkovalosarjassa tulee olla IP34 tai IP44-merkintä.

Sisällä valosarjoja käytetään usein sisustuksellisena elementtinä esimerkiksi isossa avoimessa lasipurkissa. Löydä sähkömies -palvelu muistuttaa, että kaikki valosarjat eivät sovellu tähän käyttöön, sillä nipussa ollessaan niiden kehittämä lämpö saattaa nousta liikaa.

Muuntajat tulee sijoittaa merkintöjen mukaisesti ja siten, että ilma pääsee kiertämään. Käyttöohje kannattaa lukea aina, jotta valot osaa sijoittaa turvallisesti.

Etenkin ulkovalosarjoissa käytetään usein jatkojohtoja. On kuitenkin hyvä muistaa, että jatkojohdot on tarkoitettu vain tilapäiskäyttöön, eikä niitä pidä kytkeä peräkkäin toistensa jatkeeksi.

Varsinkin ulkokäytössä turvallisuusasiat korostuvat, sillä ulkona jatkojohdot hankalien käyttöolosuhteiden vuoksi ovat vaarallisempia kuin sisällä.

Ulkovalosarjoja varten kannattaakin asennuttaa ulkopistorasia, jonka sähkömies voi asentaa minä vuodenaikana tahansa – vaikka nyt joulua varten.

Jos ulkopistorasiaan liitettävien laitteiden toimintoja halutaan hallita ulos menemättä, voi sisätiloihin asennuttaa erillisen katkaisijan. Näin pihaa koristavat valosarjat saa kytkettyä päälle ja pois kätevästi sisältä.

Asennustyön saa tehdä ainoastaan oikeudet omaava sähkömies. Häneltä saat myös kotitalousvähennyksen edellyttämän kuitin ja takuun työlle.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät