2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Marjaretkestä myyjäisiin

Alajärven Koulukeskuksessa sijaitsevan E-tupa 1C-luokan 8 oppilasta ovat ahertaneet koko syksyn yrittäjyysprojektin parissa.

Suloiset purnukat houkuttelivat asiakkaita.
Suloiset purnukat houkuttelivat asiakkaita.

Oppilaiden aherrus on osa uutta opetussuunnitelmaa, joka tuli voimaan syksyllä 2016.

MAINOS

Uudessa opetussuunnitelmassa koulujen tulee toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia, kuten juuri erilaisia projekteja valitsemastaan aihealueesta.

Etelä-Pohjanmaan maakunnallisessa opetussuunnitelmassa painotetaan erityisesti yrittäjyyskasvatusta, joten sitä painotettiin erityisesti myös 1C-luokan projektissa.

Syksyn aherrus alkoi siitä, että luokka kävi metsässä keräämässä marjoja, käpyjä sekä muita luonnon antimia. Tämän jälkeen suunniteltiin, askarreltiin ja leivottiin tuotteita, kuten hilloja, puolukkaleivonnaisia, kynttilöitä, harjoja, sytytyskäpyjä ja joulukoristeita.

tupa3
Ihastuttavat yksityiskohdat tekivät myyntipöydästä todella kauniin!

Projektissa käytettiin myös kierrätystuotteita, sillä oppilaiden vanhemmat antoivat kotoa lasipurkkeja sekä kynttilän loppuja, joista tehtiin uusia kynttilöitä. Oppilaat myös kirjoittivat etikettejä ja olivat itse myymässä myyjäispäivänä.

Näin ollen projektissa tuli käsiteltyä kaikkia oppiaineita. Myyjäisiin valmistauduttiin edellispäivänä pienillä kauppaleikeillä ja harjoituksilla. Oppilaat opettelivat myös miten tuotteita esitellään ja kuinka asiakkaita otetaan vastaan sekä lasketaan rahaa.

Myyjäisten tuotot menevät luokan luokkaretkirahastoon. Projekti on vaatinut aikaa ja paljon työtä pieneltä luokalta mutta on ollut todella mielekästä ja innostavaa. Lapset ovat innostuneet koko ajan enemmän mitä pidemmälle projekti on edennyt.

– Tämä on tosi kivaa, oppilaat Silja Joensuu ja Onni Nättylä toteavat omalla myyntivuorollaan yhdessä ohjaaja Sari Niemen kanssa.

Jenna Tanhua

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät