Kyyjärven Yhteisvastuukeräyksen tulos maan neljänneksi paras

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 3,45 miljoonaa euroa. Varoilla torjutaan nuorten syrjäytymistä Suomessa ja Ugandassa.

– Uskon, että näillä varoilla rahoitettavalla ehkäisevällä työllä tullaan saamaan aikaiseksi yksistään Suomessa useiden miljoonien eurojen säästöjä korjaavassa lastensuojelutyössä. Ja mikä tärkeintä; vältytään suurelta määrältä inhimillistä kärsimystä, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen sanoo.

MAINOS

Suomessa yhteisvastuuvaroin ehkäistään nuorten syrjäytymistä sekä tuetaan heidän elämänhallintataitojensa kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla.

Syrjäytymisvaarassa olevia nuoria etsitään ja ohjataan partion pariin muun muassa tukemalla vähävaraisista perheistä tulevien sekä maahanmuuttajataustaisten nuorten partioharrastusta. Keräysvaroin tuetaan myös Sisupartiotoimintaa, jossa mukana olevat lapset ja nuoret ovat pääosin aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisia.

Ugandassa Yhteisvastuu tukee nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa. Länsi-Ugandaan, Rwamwanjan pakolaisleirille rakennetun, yhteisvastuuvaroin tuettavan ammattikoulun ensimmäiset opiskelijat ovat valmistuneet mekaniikan sekä rakennus-, hotelli- ja maatalousalan opinnoistaan.

Keräystilitys luovutettiin 15.11. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Luovutustilaisuudessa puhui Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, joka kuvasi Yhteisvastuukeräystä lähimmäisenrakkauden kansanliikkeeksi. Hänen mukaansa keräyksen tärkeä tehtävä on puolustaa ihmisoikeuksia ja antaa ääni niille, jotka eivät saa ääntään muuten kuuluviin.

Keräyksen tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyön ja katastrofiavun (60 %), Suomen Partiolaisten (20 %), Kirkon diakoniarahaston (10 %) sekä seurakuntien diakoniatyön (10 %) kesken. Keräystulokset seurakunnittain löytyvät osoitteesta yhteisvastuu.fi.

Vuoden 2017 Yhteisvastuukeräys torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyy sunnuntaina 5.2.2017 ja sen esimiehenä toimii Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström.

Kyyjärvi, Evijärvi ja Soini kärjessä

Vuoden 2016 keräystuloksessa seurakunnan jäsenmäärään nähden Rautavaara oli koko maan ykkönen 9584,62 euron keräystuloksella, joka tekee 6,41 euroa jäsentä kohden.

Neljänneksi ylsi Kyyjärvi 5062,95 euron keräystuloksella, joka on 4,17 euroa jäsentä kohden. Evijärvi oli 15. sijalla 7520,82 eurolla, joka on 3,43 euroa jäsentä kohden. Myös Soini oli mukana 50 eniten keränneen listalla sijalla 35, sillä keräystulos oli 4971,20 euroa, eli 2,53 euroa jäsentä kohden.

Karstulassa kerättiin 1 752,61 euroa, mikä tekee 0,47 euroa jäsentä kohden, Lappajärvellä 2855,33 euroa, mikä on 0,99 euroa jäsentä kohden, Vimpelissä 3243,63 euroa, eli 1,20 euroa jäsentä kohden, Alajärvellä 7974,12 euroa, eli 0,92 euroa jäsentä kohden ja Perhossa 5083,14, eli 1,85 euroa jäsentä kohden.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTerapiaPolulla etsitään keinoja arjen haasteiden voittamiseksi
Seuraava artikkeliVimpeliläinen Nimilahjat-verkkokauppa saa tilauksia ympäri Suomen