11.6 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS

NuorisoValtuusto starttaa toimintansa Alajärvellä vuoden alussa

Alajärvellä on viimein käynnistymässä aktiivinen NuorisoValtuuston toiminta! Tällä hetkellä ryhmä on jo koossa toimikuntana, mutta vuoden alusta työ alkaa NuorisValtuustona.

NuorisoValtuustoa ohjaa alkutaipaleella vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas joka kertoo, että papereista löytyy maininta Alajärvelle perustetusta NuorisoValtuustosta edellisen kerran vuodelta 2012, mutta sen jälkeen ei olekaan mitään. Toiminta on hiipunut alkumetreille.

Jo vuonna 2015 asia nousi uudelleen vireille, mutta Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen päättymisen vuoksi asiat ovat pitkittyneet niin, että toiminta saadaan käyntiin vasta nyt.

MAINOS

NuorisoValtuustossa mukana on 14-19 -vuotiaita nuoria. Jäsenet ovat Annika Ränkimies, Elmeri Antila, Emma Tuomela, Essi Pitkäkangas, Henna Pitkäkangas, Iida Palmu, Noora Mäkelä, Sanna Sivula, Senni Penninkangas ja Ville Matintupa.

Valtuustosta on nimetty nuorten kanssa toimimaan kummipäättäjänä Sari Palmu ja sivistyslautakunnasta Jaakko Penninkangas. Muitakin aikuisia päättäjiä toimintaan nimetään lisää.

NuVa -toimikunnalle on jo järjestetty koulutusta heidän tehtävistään. NuVa toimii niin, että heillä on esim. puheoikeus lautakunnissa ja valtuustossa, mutta ei äänivaltaa. Valtuutetut toimivat linkkinä nuorten ja päättäjien välillä.

Tarkoitus on kokoontua noin kerran kuukaudessa ja seurata aktiivisesti, millaisia asioita on kaupungin eri elimissä työn alla. Jos asiat vaikuttavat nuoriin, nuoret ottavat niihin kantaa ja kertovat ajatuksiaan. he voivat myös tehdä aloitteita.

Ensimmäisenä asiana tullee todennäköisesti esille nousemaan idea kesätyösetelistä yrittäjille, jolla he voisivat palkata nuoria kesätöihin.

Kummipäättäjä Sari Palmu sanoo, että on paljon asioita jossa nuorten mielipide on tärkeä kuulla. Hän kertoo Alajärvellä päättäjien myös mielellään kuulevan nuoria, joten toimintaedellytykset NuorisoValtuustolle ovat hyvät.

NuorisValtuusto toivottavasti antaakin päättäjille paremman mahdollisuuden kuulla nuorten ajatuksia ja NuorisoValtuustossa oleville voivat muutkin nuoret kertoa ajatuksistaan ja ideoistaan eteenpäin vietäviksi.

Aito Mäkki ja Evelina keikalle

Pieni varaslähtö NuorisoValtuuston toimintaan otetaan 9.12., jolloin NuorisoValtuusto -toimikunta yhdessä nuorisopalveluiden ja Järvi-Pohjanmaan musiikkiyhdistys järjestävät itsenäisyyspäivän keikan Jamin salissa.

Paikalle saapuu Aito Mäkki & Evelina ja mukaan ovat tervetulleita kaikki 13-20 vuotiaat nuoret!

Jamin ovet avataan illalla kello 18 ja Aito Mäkki aloittaa keikkansa kello 18.30. Evelinan keikka alkaa kello 20. Molempien esitysten jälkeen on varattu aikaa yhteiskuviin ja ohjelma päättyy viimeistään kello 22.15.

Lippujen hinta on ovelta 15 euroa, ennakkoon kympin. Lippuja voi varata Oskarilta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät