1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Alajärven kauppiaiden Joulunavaus Black Friday -tunnelmissa!

Alajärven Kaupan kehittämisryhmän perinteinen koko kylän joulunavaus toteutuu tänä vuonna Black Friday -tunnelmissa tulevana perjantaina 25.11.!

Perinteisen joulunavauksen lisäksi ohjelmaan on liitetty Yhdysvalloissa suuren suosion saavuttanut ja hiljalleen meillekin tullut Black Friday, jota pidetään Yhdysvalloissa kauppojen joulusesongin avauspäivänä.

MAINOS

Black Friday on siellä kaupoille vuoden suurin yksittäinen ostospäivä ja ne myyvät erilaisia tuotteita alennettuun hintaan. Vuosittain amerikkalaiset kuluttavat päivän aikana kymmeniä miljardeja dollareita.

Nimitys ”Black Friday” juontaa juurensa Philadelphiaan 1950- tai 1960-luvulle.

Tuolloin kiitospäivän jälkeistä päivää alettiin kutsua mustaksi johtuen vilkkaasta liikenteestä, joka työllisti poliisia. Myöhemmin termi levisi ympäri Yhdysvaltoja ja sen merkitys yhdistettiin kirjanpidossa käytettäviin väreihin. Alkuvuosi on useille kaupoille vielä tappiollista eli tilinauhoissa punaista, mutta Black Fridaysta eteenpäin tehdään voittoa – eli mustalla kirjattavaa tulosta.

Black Fridayn mukaantulo myös Alajärven joulumarkkinoihin takaakin entistäkin hurjempia tarjouksia paikkakunnan liikkeissä, jotka ovat tarjolla vain perjantain ajan, kun taas joulumarkkinoiden tarjoukset voivat olla voimassa pidempäänkin.

Mutta Black Friday on vain joulunavauksen perjantaina, joten silloin kannattaa todella lähteä katsomaan, millaisia tarjouksia eri liikkeisiin on räväytetty! Lauantaina on jo myöhäistä!

Esimerkiksi Kesportissa on luvassa edullista erätavaraa pilkkahintaan ja samalla avataan joulumyynti omin tarjouksin. Japo Teknisillä taas on niin Joulunavausta kuin mustaa perjantaitakin, rajuine tarjouksineen laidasta laitaan. Joulunavauksen merkeissä on tarjolla riisipuuroa kello 16-19!

Karoliina Vuorinen Laukkosen Kukkakaupasta kertoo, että joulu on tärkeä sesonki ja joulunavaukseen sekä mustaan perjantaihin tehdään mm. uutuuskukista hyviä tarjouksia.

Annukka Raatikainen Kello ja Kulta Hipusta avaa joulunmarkkinoille uudet upeat näyteikkunansa, jotka somistaa Niina Hallila. Ekat 20 asiakasta saavat yllätyslahjat ja varastot ovat pullollaan tuotteita jokaiseen lahjapakettiin.

Esimerkiksi naisten kelloista on hyviä tarjouksia ja aivan uusiakin mallistoja on tulossa.

Joulunavaus torilla

Perinteinen joulunavaus alkaa torilla kello 17 torimyyjien ja joululaulujen merkeissä. Juontajana toimii Niina Männistö ja erilaisen avauksen suorittaa Tuija Silver-Lager.

paikalla on myös joulupukki tonttuineen ja paikalla nähdään Hoiskon koulun oppilaiden tonttukulkue. JPK myy makkaraakin, joten nälissään ei tarvitse olla.
Isän lapset -koreografiaryhmä esiintyy Karoliina Nordqvistin johdolla ja joulukuusen valot syttyvät pimenevään iltaan!

Ilotulitus on kello 18 ja se toteutetaan alajärveläisin voimin, Alajärveltä ostetuilla ilotulitteilla. Sen jälkeen ehtiikin vielä ostoksille ainakin kello 19 saakka tai Kahvila Toivoon, jossa on lapsille ongintaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät