11 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Työttömyys laski Järviseudulla

EteläPohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 8548 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta tilanteesta määrä laski 815 henkilöllä, eli 8,6 prosentilla. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 2,6 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus EteläPohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli 9,7 prosenttia. Manner-Suomessa ainoastaan Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli alhaisempi.

Koko maassa vastaava osuus oli 12,5 prosenttia.

MAINOS

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa. Muutos oli suhteellisesti voimakkainta Seinäjoen (9 %) ja Järviseudun (9 %) seutukunnissa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski 12 kunnassa, joista suhteellisesti eniten Soinissa, Karijoella ja Alajärvellä. Tilanne heikkeni suhteellisesti eniten Lappajärvellä.

Maakunnan alimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä, Kauhavalla ja Kuortaneella. Korkeimmat osuudet olivat puolestaan Soinissa, Kauhajoella ja Seinäjoella.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain oli Alajärvellä 9,6, Evijärvellä 7,3, Kuortaneella 7,7, Lappajärvellä 9,9, Soinissa 11,7 ja Vimpelissä 9,5 prosenttia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät